Φωτιά στην Εύβοια: Πύρινος όλεθρος για Λίμνη, Δάφνη, Μυρτιά, Κεχριές

Στις φλόγες παραδόθηκε ξανά η Λίμνη Ευβοίας- Δραματικές στιγμές για 1.500 άτομα

Η πυρκαγιά στην Εύβοια συνεχίζει το καταστροφικό έργο της. Ό,τι δεν μπόρεσε να κάψει τις πρώτες δύο ημέρες, το κάνει τώρα. «Επέστρεψε» ξανά στις Ροβιές και τη Λίμνη και όλη τη νύχτα έκαιγε τα πάντα. Λες και θέλει να αποτελειώσει τη δουλειά της.

Άνθρωποι εγκλωβισμένοι φεύγουν να γλιτώσουν από την πυρκαγιά εγκαταλείποντας τα σπίτια τους, τους κόπους μιας ζωής, όλα τους τα υπάρχοντα. Με ferry boat εκκενώθηκε χθες αργά η Λίμνη Ευβοίας.

Στην άμεση απομάκρυνση όλων των παιδιών από τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Χαλκίδας προχωρά πλέον η Αστυνομία έπειτα από εντολή της Πυροσβεστικής. Οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης βρίσκονται 7 χιλιόμετρα μετά τις Ροβιές, λίγο πριν από τα Ηλία, στο δρόμο προς την Αιδηψό.

Την ίδια στιγμή δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και η γυναικεία Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, η οποία βρίσκεται στην ίδια ακριβώς περιοχή, σε δασική περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την ώρα κατά την οποία το μέτωπο πέρασε το δρόμο που οδηγεί από τις Ροβιές στην Αιδηψό σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία να προχωρήσουν σε νέες προληπτικές εκκενώσεις.

Επιπλέον 23 πολίτες απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από παραλία στις Ροβιές Ευβοίας και μεταφέρθηκαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού στο φερυ μποτ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ» το οποίο παραμένει στο λιμάνι Λίμνης Ευβοίας.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι στη Φαράκλα μετρούν τις πληγές τους. Οι φλόγες πέρασαν στο χωριό και πολλοί από αυτούς αναζήτησαν διέξοδο προς άλλες περιοχές, όπως το χωριό της Ζωοδόχου Πηγής, αλλά οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι. Καμένες κολώνες και καλώδια ηλεκτρικού, καμένοι κορμοί δέντρων, μαζί με πυκνούς καπνούς, αλλά και τμήματα που φλέγονταν δεν επέτρεπαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Από την πλευρά του Αιγαίου, μετά τη Φαράκλα η φωτιά πήρε νότια πορεία προς την Κεντρική Εύβοια και πλέον έχει κυκλώσει τα χωριά Μετόχι και Σπαθάρι, η εκκένωση των οποίων μαζί με το Μαντούδι και το Προκόπι είχε διαταχθεί πολλές ώρες πριν.

Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι παρά τις εντολές για εκκένωση της περιοχής έχουν παραμείνει να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις επεμβαίνει και η Αστυνομία για την απομάκρυνσή τους.

 
Σχολιάστε