Φωτιά στην Εύβοια: Παλεύουν μόνοι τους οι πολίτες: “Καήκαμε τσάμπα, περιμένουμε κάποιον να πει ότι κάναμε λάθος”

Μόνοι κι αβοήθητοι παλεύουν απέναντι στο πύρινο μέτωπο οι κάτοικοι της Εύβοιας.

Για έβδομη ημέρα η Εύβοια έχει μετατραπεί σε κόλαση επί γης, καθώς φωτιές κατακαίουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

«Από το ένα λεπτό στο άλλο πλέον ζούμε μια κόλαση. Δεν έχουμε όνειρα, δεν έχουμε τίποτα. Φίλοι μας δεν έχουν σπίτια, δεν ξέρουν που θα πάνε αύριο για δουλειά. Η μεγάλη μας πίκρα, αυτό που δεν χωράει το μυαλό μας, είναι ότι όλο αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν την Πέμπτη απόγευμα όταν υπήρχε μια μικρή εστία δίπλα μας είχαν στείλει δύο εναέρια μέσα για να σωθεί όλη η Εύβοια», σημείωσε ο Στάμος Ηλιοδρομίτης, πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Άννας Ευβοίας στο MEGA.

«Καήκαμε τσάμπα. Πώς θα φτιαχτεί ξανά αυτός ο τόπος; Έρχονται οι εθελοντές, φέρνουν φαγητά, ρούχα, αλλά δεν είμαστε επαίτες. Θέλουμε να είναι άλλο το αύριο για εμάς. Να έχουν τα παιδιά μας μεροκάματο. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη. Περιμένω κάποιον να πει ότι κάναμε λάθος, να φύγει κάποιος από τη θέση του. Αν φταίω εγώ, πρέπει να παραιτηθώ. Δεν ξέρω ποιος, αλλά κάποιος φταίει, δε γίνεται να μη φταίει κανείς», συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν ξέρω γιατί δεν ήρθαν τα εναέρια. Μπορεί να ήταν σκόπιμο, μπορεί να ήταν κακός χειρισμός, δεν είμαι μάντης. Εγώ κοιτάζω το αποτέλεσμα. Αν είχαν έρθει, η Εύβοια δε θα καιγόταν και τώρα θα κάναμε μπάνιο στις παραλίες. Είναι αμαρτία από το Θεό αυτό που έγινε. Κρίμα. Δεν υπάρχουν λόγια», πρόσθεσε.

«Δε θέλουμε να είμαστε επαίτες. Για την επόμενη μέρα θέλω να μπουν βάσεις ουσίας οικονομικής ανάπτυξης. Υπάρχουν λύσεις. Ό,τι έγινε, έγινε. Πίσω να γυρίσουμε δε γίνεται. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και τι μπορούμε να κάνουμε άμεσα. Από λόγια έχουμε χορτάσει. Αν έρθει ο χειμώνας, εδώ θα θέλουμε βάρκες. Πρέπει όλα να γίνουν άμεσα», τόνισε ο κ. Ηλιοδρομίτης.
Σχολιάστε