Φωτιά στην Εύβοια: Απεγκλωβίστηκαν 630 πολίτες από την Αγία Άννα

Νύχτα κόλασης ήταν αυτή που πέρασε στη βόρεια Εύβοια, καθώς τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τις πύρινες φλόγες από το να κάψουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι το Λιμενικό Σώμα έχει προχωρήσει από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μέχρι αυτή την ώρα, στον απεγκλωβισμό 631 ανθρώπων από τις παραλίες. Μόνο από την Αγία Άννα και το Ψαροπούλι απομακρύνθηκαν 440 πολίτες, ενώ από άλλες βορειότερες παραλίες της περιοχής απομακρύνθηκαν 191 άνθρωποι και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Διαρκείς είναι οι περιπολίες των σκαφών του ΛΣ στις παραλίες της Εύβοιας, αφού το πύρινο μέτωπο έχει καταστήσει αδύνατη τη μετακίνηση σε οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα πολίτες να προστρέχουν σε οργανωμένες και μη παραλίες, προκειμένου να σωθούν. Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, οι περισσότεροι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους και ελάχιστοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Οι περισσότεροι από τους απεγκλωβισμένους πολίτες είναι μεγάλης ηλικίας, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και αρκετά παιδιά.

Οι κάτοικοι της παραλιακής ζώνης της Αγίας Άννας στην Εύβοια, έφτασαν τα ξημερώματα με τις βάρκες στο Μαντούδι της Ευβοίαςκαι μίλησαν στους δημοσιογράφους. Οι μαρτυρίες τους είναι συγκλονιστικές. «Δράμα παιδιά μας σώσανε, θα καιγόμασταν» λέει ένας κάτοικος. «Τέλος, κάηκε όλη παραλία, πάνε τα σπίτια μας καήκανε» λέει στην κάμερα μια άλλη κάτοικος.
Σχολιάστε