Δύσκολη η νύχτα στη Ρόδο – Με το πρώτο φως άρχισαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα

Δύσκολη νύχτα πέρασε το νησί της Ρόδου. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν ολονύχτια μάχη για να ελέγξουν την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Μαριτσών- Ψίνθου, όπου έχουν προκληθεί σοβαρές καταστροφές.

Για την αντιμετώπισή της ξεκίνησαν ξανά ρίψεις πυροσβεστικά αεροσκάφη, με το πρώτο φως του ήλιου και συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς και των ρίψεων νερού από αέρος για την κατάσβεση της, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και τέθηκαν εκτός λειτουργίας αρχικά ο ΘΗΣ Ν. Ρόδου και στη συνέχεια και ο ΑΗΣ Σορωνής, με συνέπεια τη γενική διακοπή ηλεκτροδότησης του συμπλέγματος Ρόδου-Χάλκης, εξηγεί.

«Πριν από περίπου μια ώρα ξεκίνησε η σταδιακή επανηλεκτροδότηση των καταναλωτών στην πόλη της Ρόδου και όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΗ και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων», προστίθεται.
Σχολιάστε