Δραματικές ώρες στα Βίλια Αττικής – Άνιση μάχη σε πολλά μέτωπα

Για τέταρτη μέρα μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα Βίλια με τους κατοίκους της περιοχής να συνεχίζουν να περνούν ώρες αγωνίας

Δύσκολη ήταν η νύχτα στα Βίλια, με τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους κάτοικους να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες προκειμένου να καταφέρουν να σώσουν τα σπίτια που κινδυνεύουν.

Όπως έγινε γνωστό οι δυνάμεις που είχαν δημιουργήσει «τείχος» γύρω από το χωριό των Βιλίων κατάφεραν το απόγευμα να αποτρέψουν την πυρκαγιά να φθάσει στα σπίτια ωστόσο είναι σε εξέλιξη με διάσπαρτες εστίες.

Το θετικό είναι ότι αυτήν την ώρα δεν φυσάει ενώ την νύχτα αναμένονταν ότι οι άνεμοι που επίσης δεν θα είναι ισχυροί θα γυρίσουν σε βορειοανατολική κατεύθυνση γεγονός που σημαίνει ότι θα στρέψουν την πυρκαγιά προς τα καμένα.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφειάρχη Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ «έχουμε το πρόβλημα με τη φωτιά στο Καραούλι, στον Άγιο Χαράλαμπο αριστερά της Αγ. Σωτήρας και στους οικισμούς στη Θέα, στο Παλαιοχώρι, στο Πανόραμα και Παλαιοκούνδουρα».

Περιγράφοντας τι συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας ο κ. Κόκκαλης είπε ότι «μέχρι τις 1:30 στα Βίλια, καιγόταν μια αποθήκη, ένα μικρό αγροτικό σπίτι. Η φωτιά μετά πήδησε πάνω από τον κεντρικό δρόμο, προς το όρος Πατέρα αλλά αναχαιτίστηκε. Οι μικρές εστίες της φωτιάς τέθηκαν υπό έλεγχο. Στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις που όμως αντιμετωπίζονται».

Για το ενδεχόμενο η φωτιά να πάει προς Οινόη, ο κ. Κόκκαλης είπε πως εξαρτάται από τη κατεύθυνση των ανέμων σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή φαίνεται πως η φωτιά οδεύει προς τα καμένα. Η φωτιά πηγαίνει προς τα πίσω μεν, αλλά υπάρχουν οικισμοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά στα Βίλια: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί
Σχολιάστε