OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αρχαία Ολυμπία: Σε πύρινο κλοιό τα χωριά- καταστρέφονται περιουσίες

Συνεχίζεται η επέλαση του πύρινου εφιάλτη στα χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας, που έχουν υποστεί ανείπωτη  καταστροφή. Χιλιάδες στρέμματα καμένης γης – υπολογίζεται πάνω από 100.000- και χιλιάδες αγροτικές οικογένειες έχουν δει να γίνονται στάχτη οι περιουσίες τους. Σπίτια, καλλιέργειες και ζωντανά.

Για μια ακόμη ημέρα με χωρίς ακραίες καιρικές συνθήκες οι πυροσβεστικές δυνάμεις αδυνατούν να τιθασεύουν το πύρινο μέτωπο. Ηρωική είναι η προσπάθεια των κατοίκων που αγνόησαν τις εντολές εκκένωσης και παρέμειναν με ότι μέσο είχαν για να σώσουν τα χωριά τους και τις περιουσίες τους.

Με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού μόλις δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή της Ηλείας ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής: 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και η ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας: «Στόχος είναι να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές»

«Ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στις περιοχές Αχλαδινή και Δούκας, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν τις απογευματινές ώρες» ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως επισήμανε, «στόχος είναι να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές», προσθέτοντας ότι «στις πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν και πεζοπόρα τμήματα, ειδικά στην περιοχή Δούκας, που είναι σε ορεινό σημείο».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι «στην Αχλαδινή, μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχειρούν και μηχανήματα έργου», συμπληρώνοντας πως «είναι θετικό το γεγονός, ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».

Ακόμη, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ ότι «πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και στις γειτονικές περιοχές Ξηρόκαμπος και Λούβρο», ενώ, όπως σημείωσε, «είναι καλύτερη η εικόνα με την φωτιά στις περιοχές Λιναριά, Μιράκα και Μουριές».

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροπλαστικά – Νανοπλαστικά: Ο κρυφός κίνδυνος που απειλεί σοβαρά την υγεία μας

otavoice

Ισραήλ: Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο – Θα υπάρξει απάντηση, διαμηνύουν

otavoice

Ντουμπάι: Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι

otavoice

Τι κρύβεται πίσω από τους μαζικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

otavoice

Τραγωδία στον Πειραιά: Κατέρρευσε κτίριο – Νεκρός 31χρονος αστυνομικός

otavoice

Αρχαία Ολυμπία η Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για την Ολυμπιάδα 2024

otavoice