OTA VOICE
Video Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αρκαδία: Μεγάλο το μέτωπο στη Γορτυνία – Συγκλονίζουν οι εικόνες καταστροφής

Μάχη με τις φλόγες έδιναν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Γορτυνία, ώστε να περιορίσουν τις εστίες της φωτιάς που καίνε κοντά στους οικισμούς, να προστατεύσουν τα σπίτια των κατοίκων. Η μάχη συνεχίζεται και με το φως της ημέρας με τη συνδρομή και των εναέριων μέσων. Το βράδυ ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Παράλληλα, αναμένονται στην Γορτυνία επιπλέον χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις. Παρά το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων, συνεχίζει να μαίνεται μεγάλο πύρινο μέτωπο γύρω από τις περιοχές Φαναράκι, Καστράκι, Πυρρή, Λώτη, Λιοδώρα, Χρυσοχώρι, Δάφνη, κυρίως σε δύσβατα σημεία.

Στο μεταξύ συγκλονίζουν οι εικόνες καταστροφής που αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα. Μια φωτιά που από την περασμένη Παρασκευή κινείται στα όρια Ηλείας και Αχαΐας, τέσσερις ημέρες μετά κινήθηκε ταχύτατα και απειλητικά, έκαψε χωριά και κατέστρεψε δάση και καλλιέργειες.

Λίγο έλλειψε να περάσει στο ύψος της Καλλιθέας στην Ηλεία, αλλά επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα, ανέκοψαν την πορεία της.

Στο Πυρρή ειδικά σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές. Κάηκαν σπίτια, ενώ εκκενώθηκαν 21 οικισμοί, και αρκετοί από αυτούς δεν έχουν ρεύμα και νερό. Επίσης, από χθες οι περιφερειακές αρχές ξεκίνησαν και συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες ώστε η φωτιά να μην περάσει στο Μαίναλο.
Πηγή: ilialive.gr

Σχετικά Άρθρα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός λόγω ενεργειακής κρίσης

otavoice

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα- Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί

otavoice

Γάζα: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πέρασαν 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

otavoice

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: 343 εγκρίσεις την πρώτη εβδομάδα

otavoice

Εύθραυστη ηρεμία στη Μέση Ανατολή – «Γρίφος» τα επόμενα βήματα

otavoice

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία -Πλημμύρισαν δρόμοι στη Θεσσαλία

otavoice