Αδιανόητη πρόκληση: Κρατούμενος στην Τουρκία ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Ανεπιθύμητος ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην…. δημοκρατία της Τουρκίας – Του απαγόρευσαν την είσοδο

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ένωσης ο οποίος έφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δεν μπόρεσε να ταξιδέψει με προορισμό την Τραπεζούντα όπου ήθελε να παραβρεθεί ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην αρχιερατική λειτουργία στην ιστορική μονή του Πόντου. Συγκεκριμένα κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία, όπως ανακοινώθηκε από την ΠΟΕ.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της η ίδια η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ) σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για το ταξίδι που προγραμματίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕ για να συμμετάσχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, όπως έκανε και στα προηγούμενα χρόνια από την πρώτη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στις αρχές της δεκαετίας του 2010.

Στην ίδια ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αναφέρει πως τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου. Γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι Τουρκικές Αρχές.
Σχολιάστε