Τζόνσον: Η οικονομία θα ανακάμψει φέτος, αλλά «μετ’ εμποδίων»

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η οικονομία της χώρας θα εμφανίσει φέτος σταθερή ανάκαμψη παρότι αυτή θα είναι «μετ’ εμποδίων» μετά την μεγάλη αύξηση που ανέφερε η χώρα στον αριθμό των απασχολουμένων όπως προέκυψε από το μισθολόγιο εταιρειών τον Ιούνιο.

«Βλέπουμε να αυξάνονται οι θέσεις εργασίας και νομίζω ότι και για τον υπόλοιπο χρόνο θα υπάρχουν ακόμη εμπόδια στον δρόμο, αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μια σταθερή οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο Τζόνσον σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Ο βρετανός πρωθυπουργός συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν να βγάζουν συμπεράσματα από την μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα την τελευταία εβδομάδα εξηγώντας ότι είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί αν πρόκειται για κάτι οριστικό.

«Έχουμε παρατηρήσει κάποια ενθαρρυντικά πρόσφατα στοιχεία. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό, αλλά είναι πολύ, πολύ νωρίς για να βγάλουμε γενικά συμπεράσματα».

Ο Τζόνσον είπε επίσης ότι θέλει οι αμερικανοί πολίτες να έρχονται στην Αγγλία «ελεύθερα» και ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ΗΠΑ σχετικά με έναν ταξιδιωτικό διάδρομο.

Η Βρετανία επιμένει σε αυστηρούς ταξιδιωτικούς κανόνες λόγω της πανδημίας, τους οποίους οι επικεφαλής των αεροπορικών εταιρειών θεωρούν υπεύθυνους για το γεγονός ότι η χώρα έχει μείνει πίσω σε σχέση με την ΕΕ στην προσέλκυση τουριστών.

 
Σχολιάστε