Το τερμάτισε ο Τατάρ: Εμπόδιο για τη λύση του Κυπριακού τα ψηφίσματα του ΟΗΕ!

Προκλητικό το γιουσουφάκι του ψευτοσουλτάνου κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας: «Κανείς δεν έχει τη δύναμη να μας απομακρύνει από τη μητέρα πατρίδα Τουρκία»

Ο υποτακτικός του επικεφαλής του τουρκικού καθεστώτος, Τατάρ δήλωσε πως τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την λύση του Κυπριακού και ο ίδιος θα κάνει πίσω ή να εγκαταλείψει την πρότασή για την επίλυσή του.

Σε διάλεξη στο πανεπιστήμιο Φιράτ στο Ελαζίγ της Τουρκίας με τίτλο «Ο αγώνας των Τουρκοκυπρίων από το παρελθόν μέχρι σήμερα» ανέφερε πως οι Τουρκοκύπριοι δεν θα υποκύψουν σε κανέναν και δεν θα τεθούν υπό την διοίκηση κανενός.

Ο κ. Τατάρ μίλησε για την ιστορία των Τουρκοκυπρίων από το 1571 που κατακτήθηκε η Κύπρος από τους Οθωμανούς και χαρακτήρισε «άδικο» το ψήφισμά του Συμβουλίου Ασφαλείας της 4ης Μάριου 1974 λέγοντας πως ήταν μια πολιτική απόφαση με την οποία οι Ελληνοκύπριοι αναγνωρίστηκαν ως η μόνη νόμιμη εξουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας που μετατράπηκε σε «ελληνοκυπριακό κράτος», κατά την έκφρασή του. Η ελληνοκυπριακή ηγεσία συνεχίζει να παίζει με τον χρόνο για να γονατίσει τον τουρκοκυπριακό «λαό», πρόσθεσε.

Ο Τατάρ υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η «χώρα» του στη διαφύλαξη των ακτών της Ανατολικής Μεσογείου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σε βετεράνους της τουρκικής εισβολής.

Η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, είναι σημαντική στην Ανατολική Μεσόγειο τόσο για τη δική της ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια των ακτών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τατάρ σε μια ομάδα βετεράνων στην ανατολική Τουρκία όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή.

Ο Τατάρ επαίνεσε τις προσπάθειες των βετεράνων του Αττίλα. «Αν δεν ήταν η (στρατιωτική) επιχείρηση, η Κύπρος πιθανότατα θα είχε γίνει ελληνικό νησί», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό εμποδίστηκε με την τουρκική «ειρηνευτική επιχείρηση» πριν από πέντε δεκαετίες περίπου.

Ο Τατάρ σημείωσε επίσης τη σημασία της περιοχής όσον αφορά τους ενεργειακούς πόρους και είπε ότι «υπάρχουν σημαντικά στρατηγικά ζητήματα που αφορούν και την Τουρκία».
Σχολιάστε