OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Το αντίο-χαστούκι του Ιακωβίδη στους… αδιάφορους: «Λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στο φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά»

Ξέσπασε ο Θοδωρής Ιακωβίδης μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματός του, στην κατηγορία των 96 κιλών στην Άρση Βαρών στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Συγκλονιστική ήταν η προσπάθεια του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Ολυμπιακό τουρνουά της Άρσης Βαρών στο Τόκιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής, και μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής άρσης βαρών και στο Τόκιο, κατέλαβε την τρίτη θέση στο Β’ γκρουπ των 96κ., μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης πραγματοποίησε έναν σχεδόν αλάνθαστο αγώνα με πέντε στις έξι έγκυρες προσπάθειες. Συνολικά στο αρασέ σήκωσε 156κ., ενώ στο ζετέ 182κ. με 338 κιλά στο σύνολο ο κορυφαίος αθλητής ήρθε τρίτος στο δεύτερο γκρουπ, και θα περιμένει να ολοκληρωθεί το α’ γκρουπ προκειμένου να μάθει την τελική κατάταξή του.

Συγκλονιστικά όμως ήταν και τα λόγια του Έλληνα πρωταθλητή όπου με δάκρυα στα μάτια μετά την προσπάθειά του, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε και ανακοίνωσε πως αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας του με τα «γαλανόλευκα» χρώματα. Τα δάκρυα και όσα είπε, είναι “χαστούκι” σε όσους άφησαν εκείνον αλλά και πολλούς άλλους αβοήθητους για να παλέψουν μόνοι τους για την συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα.

Τα λόγια του μαρτυρούν πολλά:

«Δεν κλαίω από στεναχώρια επειδή φαινομενικά δεν πήγα καλά. Κλαίω γιατί τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω. Συγνώμη αν για κάποιους το βάζω στα πόδια, αλλά έχω κουραστεί πάρα πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά γνωρίζοντας την κατάσταση σου. Και εγώ δεν το αντέχω, θέλω να ηρεμήσω και γυρίσω στους δικούς μου και να τους αγκαλιάσω και να τους ευχαριστήσω».

Τα λόγια του δυστυχώς αποδεικνύουν πως κάποιοι πρωταθλητές δίνουν τον δικό τους προσωπικό αγώνα για να πετύχουν τους στόχους τους. Και μπορεί κάποιοι να τα καταφέρνουν με άνεση και με χορηγούς ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που ντρέπονται ακόμα και να πάνε στον φυσιοθεραπευτή τους γιατί δεν θα τους πάρει λεφτά γνωρίζοντας την κατάσταση τους.

Όπως αποκάλυψε και ο ίδιος Ιακωβίδης, ο οποίος είναι έτσι κι αλλιώς νικητής στις συνειδήσεις όλων!

Όταν… γκρέμισε το γήπεδο φωνάζοντας: «Λευτεριά στην Κύπρο!» 

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης είναι ένας αθλητής που δεν μασά τα λόγια του. Πιστός στα πιστεύω και τις αρχές του δεν διστάζει να μιλήσει έξω από τα δόντια και να στείλει το μήνυμα του. Όπως και τον Νοέμβριο του 2014 κατά τη διάρκεια προσπάθειάς του στο ζετέ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών, τότε, στη Λεμεσό που ξεσήκωσε τους θεατές.

«Λευτεριά στην Κύπρο», βροντοφώναξε ο Θοδωρής Ιακωβίδης, όταν σήκωσε 190 κιλά στην κίνηση του ζετέ. Όρθιοι οι θεατές αποθέωναν τον Έλληνα αθλητή, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξέσπασαν σε λυγμούς!

«Είμαι ιδεολόγος. Αυτό ένιωσα κι αυτό έκανα», τόνισε ο Ιακωβίδης, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι ήθελαν να του σφίξουν το χέρι για την ενέργειά του αυτή.

«Είσαι πραγματικό παλικάρι», του φώναζε ο κόσμος, όπως ανέφεραν τότε τα Μέσα, ενώ κάποιοι τον περίμεναν έξω από τα αποδυτήρια και τον αγκάλιαζαν και τον φιλούσαν.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice