Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Θερμοκρασίες ως 44 βαθμούς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας.

Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική ανεβάζουν τη θερμοκρασία πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμότερη ημέρα προβλέπεται να είναι σήμερα η Πέμπτη. Την Παρασκευή θα ξεκινήσει η υποχώρηση της ζέστης από τα δυτικά και βόρεια, η οποία θα γίνει βαθμιαία αισθητή στην υπόλοιπη χώρα το σαββατοκύριακο.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια τις απογευματινές ώρες και πιθανώς τοπικές μπόρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και από το βράδυ βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα δυτικών διευθύνσεων, 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο κατά τόπους θα φτάσει τους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου και πιθανώς να τους ξεπεράσει λίγο. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και στην Κρήτη θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 41 βαθμούς, ενώ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα υπόλοιπα νησιά θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικών διευθύνσεων, ενισχυόμενοι στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 και τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου, στα παραθαλάσσια όμως η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

 
Σχολιάστε