OTA VOICE
Video Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σε εφαρμογή ο “Αττίλας 3”: Επίσκεψη Σανέρ σε μέρος των Βαρωσίων – Οι εισβολείς άνοιξαν παραλιακό μέτωπο ακόμα 500 μέτρων

Την περιοχή που αποχαρακτηρίστκε από στρατιωτική ζώνη, επισκέφθηκε σήμερα ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ με συνοδεία άλλων «αξιωματούχων».

Ο κ. Σανέρ ανέφερε ότι με απόφαση της «κυβέρνησης» στο «Υπουργικό Συμβούλιο», ένα μέρος των Βαρωσίων αποχαρακτηρίστηκε από στρατιωτική ζώνη και τέθηκε σε εφαρμογή η δεύτερη φάση.

Αφού είπε ότι ότι η περιοχή που χαρακτηρίζεται ως περίκλειστη πόλη καλύπτει έκταση 5 χιλιομέτρων, ο κ. Σανέρ είπε ότι από τώρα, το 3,5% της περιοχής έχει ανοίξει και υπάρχουν 456 αγροτεμάχια.

Πέραν τούτου, ο Ερσάν Σανέρ, σύμφωνα με το dialogos.com.cy, ανέφερε ότι 337 ιδιοκτήτες υπέβαλαν αίτηση για όρους ανταλλαγής, αποζημίωσης ή επιστροφής στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Όσον αφορά την περιοχή που αποχαρακτηρίστηκε, ο κ. Σανέρ είπε ότι 36 άτομα υπέβαλαν αίτηση στην Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας. Πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθεί μια επιτροπή για να αξιολογήσει τι θα γίνει με τα τα κτήρια που πρόκειται να καταρρεύσουν.

Άνοιξε παραλιακό μέτωπο ακόμα 500 μέτρων

Παραλιακό μέτωπο ακόμα 500 μέτρων άνοιξε από τις κατοχικές αρχές για τους επισκέπτες στο κατεχόμενο Βαρώσι, σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι», η οποία διευκρινίζει ότι η περιοχή αυτή αποτελεί μέρος της περιοχής που εξήγγειλε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την παράνομη επίσκεψη τον Νοέμβριο του 2020 στα κατεχόμενα αλλά τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού έχει καθαριστεί και ετοιμαστεί.

Μέχρι σήμερα μέρος της εξαγγελθείσας περιοχής μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους επισκέπτες και λουόμενους.
Όπως αναφέρεται, η περιοχή είναι η συνέχεια της υφιστάμενης παραλιακής περιοχής που χρησιμοποιείται ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες θάλασσας και γίνονται εργασίες για ανέγερση υποστατικών, όπως καφέ κτλ.

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΞ Ιράν για το πλήγμα στην Ισφαχάν – «Έμοιαζαν με παιχνίδια, όχι με drones»

otavoice

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός λόγω ενεργειακής κρίσης

otavoice

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα- Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί

otavoice

Γάζα: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πέρασαν 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

otavoice

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: 343 εγκρίσεις την πρώτη εβδομάδα

otavoice

Εύθραυστη ηρεμία στη Μέση Ανατολή – «Γρίφος» τα επόμενα βήματα

otavoice