OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά των βαθμολογιών – Δείτε τους πίνακες

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των Πανελληνίων Εξετάσεων για τους υποψηφίους από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα στατιστικά

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή οι υποψήφιοι έμαθαν τις βαθμολογίες τους και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στις βάσεις εισαγωγής. Συνολικά 92.090 υποψήφιοι συμμετείχαν στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις (75.435 των Γενικών και 16.655 των Επαγγελματικών Λυκείων) για 77.415 θέσεις εισακτέων.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να περιμένουν την ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για κάθε τμήμα ΑΕΙ. Και αυτό για να μπορέσουν εν συνεχεία να συμπληρώσουν το πρώτο μηχανογραφικό δελτίο (για τα ΑΕΙ) ή το δεύτερο (για τα ΙΕΚ) ή και τα δύο, όπως θα ισχύει από φέτος, στις ημερομηνίες που θα οριστούν.

Το μεγάλο ερωτηματικό των φετινών Πανελλήνιων εξετάσεων είναι το βαθμολογικό όριο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) σε κάθε επιστημονικό πεδίο, καθώς όσοι βρεθούν κάτω από αυτό, δεν θα μπορούν να συμπληρώσουν το πρώτο μηχανογραφικό, που αναφέρεται στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα υποχρεωθούν να συμπληρώσουν το δεύτερο μηχανογραφικό, που περιλαμβάνει τις ειδικότητες των ΙΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση, η συμπλήρωση του μηχανογραφικού εκτιμάται ότι θα είναι δυσκολότερη από κάθε άλλη χρονιά και οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξαντλήσουν κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί, είτε στο πρώτο, είτε στο δεύτερο μηχανογραφικό, είτε και στα δυο. Τέλος, η αγωνία είναι μεγάλη για όλους όσοι έχουν συγκεντρώσει από 9.000 έως 11.000 μόρια, καθώς διατρέχουν τον κίνδυνο να αποκλειστούν από το 1ο μηχανογραφικό ή να έχουν πολύ περιορισμένες επιλογές σε αυτό.

Σχετικά Άρθρα

Α. Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή στο «χείλος του γκρεμού»- Η Γάζα μια «ανθρώπινη κόλαση»

otavoice

Το «παζάρι» Ισραήλ με ΗΠΑ – «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα ως αντάλλαγμα περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

otavoice

Σεισμός 5,6 βαθμών Ρίχτερ στην Τουρκία- Αναφορές για υλικές ζημιές

otavoice

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που απέρριψε καταγγελία για υπουργούς

otavoice

Βρυξέλλες: Ικανοποίηση στην Αθήνα για τα συμπεράσματα στις ευρωτουρκικές σχέσεις

otavoice

Μικροπλαστικά: Ανιχνεύθηκαν στον εγκέφαλο και στις πέτρες της χολής

otavoice