Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο

Η ιαπωνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να επεκτείνει, σήμερα (30/7) την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και να την επαναφέρει σε τέσσερις περιοχές, καθώς αυξάνονται σε καθημερινή βάση τα κρούσματα κορονοϊού, ακόμη και μεταξύ των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν ήδη… διανύσει την πρώτη εβδομάδα τους.

Υπενθυμίζεται, ότι εχθές (29/7) στην ιαπωνική πρωτεύουσα, ανακοινώθηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων με 3.865 περιπτώσεις, ενώ συνολικά στην «χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου», οι άνθρωποι που προσβλήθηκαν, ξεπέρασαν τις 10.000, για πρώτη φορά από την εμφάνιση της πανδημίας.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, ανακοίνωσαν σήμερα (30/7) 27 νέα κρούσματα (εκ των οπίων τρεις αθλητές) που σχετίζονται με την κορυφαία γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού, αριθμός που είναι ο υψηλότερος σε ημερήσια βάση.

Η υπουργός Υγείας της χώρας, Νοριχίσα Ταμούρα, δήλωσε ότι οι αρμόδιοι φορείς θέλουν να στείλουν ένα «ισχυρό μήνυμα» επεκτείνοντας την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα, αντιπροσωπεύει πλέον «περισσότερο από το 50% των κρουσμάτων» στο Τόκιο.

Η τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, η οποία μειώνει τις ώρες λειτουργίας εστιατορίων και μπαρ και θεωρητικά τους απαγορεύει να πωλούν αλκοόλ, πιθανότατα θα επεκταθεί έως τις 31 Αυγούστου και θα εφαρμοσθεί και στις περιοχές Σίμπα, Σαϊτάμα, Καναγκάουα και Οσάκα.
Σχολιάστε