Οι χορηγοί του Τόκιο 2020 ακυρώνουν περίπτερα και εκδηλώσεις

Οι χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων (23/7-8/8), ακυρώνουν ή περιορίζουν τα περίπτερα και τις διαφημιστικές εκδηλώσεις που συνδέονται με την κορυφαία διοργάνωση, απογοητευμένοι από τις αποφάσεις «της τελευταίας στιγμής» από τους διοργανωτές και μια καθυστέρηση σχετικά με το εάν θα επιτρέπονται οι θεατές, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Οι κινήσεις περισσότερων από δώδεκα εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Canon, Tokio Marine & Nichido Fire Insurance και Ajinomoto, υπογραμμίζουν την ευαίσθητη κατάσταση για τους χορηγούς, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί για μία διοργάνωση που έχει πληγεί από την πανδημία COVID-19 και τις δημόσιες αντιδράσεις.

Περίπου 60 ιαπωνικές εταιρείες πλήρωσαν ποσό ρεκόρ άνω των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα δικαιώματα χορηγίας και στην συνέχεια άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνουν τις συμβάσεις τους μετά την αναβολή των Αγώνων, πέρυσι, λόγω της πανδημίας. Σε αντίθεση με τους «παγκόσμιους συνεργάτες» που έχουν πολυετείς συμφωνίες, οι εγχώριοι χορηγοί συμμετέχουν μόνο στους αγώνες του Τόκιο.

Πηγή: ΑΠΕ
Σχολιάστε