Νέες αποκαλύψεις από τον Τούρκο αρχιμαφιόζο: Ο Σοϊλού μοίραζε καλάσνικοφ σε πολίτες στο πραξικόπημα

Σε νέες αποκαλύψεις που βάζουν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας προέβη μέσω Twitter ο αρχιμαφιόζος, Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος υποστηρίζει πως ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού εφοδίαζε με καλάσνικοφ πολιτικές ομάδες τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Όπως αναφέρει στις αναρτήσεις του ο Πεκέρ, ένα λευκό αυτοκίνητο φορτωμένο με ένα κιβώτιο καλάσνικοφ, έσπευσε στο Μπαλάτ, μία συντηρητική γειτονιά στην Κωνσταντινούπολη, καθώς στελέχη του στρατού προσπαθούσαν να καταλάβουν την εξουσία τη νύχτα της 15ης Ιουλίου του 2016.

«Ο Οσμάν Τομακίν ήρθε για την παράδοση των όπλων με ένα μαύρο VW Passat», γράφει ο Πεκέρ, αναφερόμενος σε έναν υψηλά ιστάμενο υποστηρικτή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Εν συνεχεία επισημαίνει ότι «το αυτοκίνητο ήταν καταχωρημένο στο όνομα του επαρχιακού πρόεδρου της νεολαίας του AKP, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να το σταματήσει η αστυνομία», ενώ, αναφέρει πως τόσο ο πρόεδρος του κλάδου νεολαίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), όσο και ένας δημόσιος υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών συμμετείχαν επίσης στη διανομή των παράνομων όπλων.

Κατά τον Πεκέρ, ο Σοϊλού παρείχε τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από πολίτες όταν επιδίωξαν να εισβάλουν στα γραφεία του Τουρκικού Ινστιτούτου Ραδιοτηλεόρασης (TRT) αφού ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός είχε καταληφθεί από πραξικοπηματίες στρατιώτες. «Αυτά τα όπλα δεν είναι καταχωρημένα στις κρατικές αποθήκες», τονίζει.

«Πιστεύω ότι τέτοιες δομές πρέπει να υπάρχουν, υπερασπίζομαι το πνεύμα του Teşkilat-Mah Mahsusa», είπε, αναφερόμενος στην οργάνωση που ήταν υπεύθυνη για μυστικές επιχειρήσεις κατά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πέρα των παραπάνω, ωστόσο, ο Πεκέρ δηλώνει ότι ο Σοϊλού συνέχισε να διανέμει όπλα και μετά την αποτυχία του στρατιωτικού πραξικοπήματος, σχολιάζοντας μάλιστα πως ο υπουργός Εσωτερικών υποστηρίχθηκε από μια «αμφιβόλου ταυτότητας οργάνωση» που ήθελε να αντικαταστήσει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σχολιάστε