Φωτιά στη Χίο: Εκκενώθηκε ο οικισμός Κατάβαση

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χίο. Σύμφωνα με τον Γιάννη Βουράκη, Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, η φωτιά βρίσκεται μέσα στο χωριό Κατάβαση και εκεί επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Εκτός της εκκένωσης του χωριού Κατάβαση, απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι από τα Διευχά και τη Σιδηρούντα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην υπάρξουν ζημιές σε κατοικημένη περιοχή.

Δέκα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, επιχειρούν με συνεχείς ρίψεις νερού, στην ευρύτερη περιοχή του μετώπου. Η Πυροσβεστική υπηρεσία επιχειρεί με όλες τις επίγειες δυνάμεις, 62 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρο και 15 οχήματα.

Όπως δήλωσαν στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος και ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης το πύρινο μέτωπο φαίνεται να παρουσιάζει κάποια σημάδια ύφεσης.

Το μέτωπο που θεωρείται επικίνδυνο αυτή τη στιγμή είναι τη ρεματιά μετά την Κατάβαση προς Σιδηρούντα, κοντά στο σημείο απ’ όπου είχε ξεκινήσει η καταστροφική φωτιά στη Σιδηρούντα το 2016.

 

Πηγή πληρ: Αλήθεια Χίου
Σχολιάστε