OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εμπρηστική επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ: “Μας απειλεί η Ελλάδα” – Ζητεί την αποστρατικοποίηση των νησιών της χώρας μας

Την προκλητική της συμπεριφορά συνεχίζει η Τουρκία, η οποία έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ ζητώντας την αποστρατικοποίηση των νησιών.

Την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο ζητεί η Τουρκία με επιστολή της στον ΟΗΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανταπόκριση του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, από τη Νέα Υόρκη, η Τουρκία υπέβαλε διαμαρτυρία με επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη καταγγέλλοντας την Ελλάδα για “κατάφωρη παραβίαση του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου”.

Η επιστολή, που εστάλη την περασμένη Τρίτη απευθύνεται στον Γενικό Γραμματέα Aντόνιο Γκουτέρες, και υπογράφεται από τον Φεριντούν Σινιρλίογλου, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη.

“Θέλουμε για άλλη μια φορά να σας επισημάνουμε πως η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της με βάση τις σχετικές συνθήκες για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών σε Αιγαίο και Μεσόγειο” αναφέρεται στην επιστολή, στην οποία δίνεται έμφαση στην εγγύτητα των συγκεκριμένων νησιών – μεταξύ τους και το Καστελλόριζο – με την Τουρκία.

“Η τουρκική κυβέρνηση διαθέτει λεπτομερείς και καλά τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη στρατικοποίηση αυτών των νησιών κατά παράβαση των εν λόγω συνθηκών” σημειώνει στην επιστολή ο Φεριντούν Σινιρλιόγλου.

“Η συνεχιζόμενη εσκεμμένη και επίμονη παραβίαση των διατάξεων αποστρατιωτικοποίησης των Συνθηκών Ειρήνης της Λωζάνης και του Παρισιού, οι οποίες είναι ουσιαστικής σημασίας για την επίτευξη του αντικειμένου και του σκοπού τους, αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Εξίσου σημαντικό και δεδομένης του κλιμακούμενης χαρακτήρα τους, τέτοιες παραβιάσεις έχουν ευρύτερες επιπτώσεις όσον αφορά την απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή “, προσθέτει ο μόνιμος εκπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ.

Επίσης, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι επανειλημμένως έχουν αναφέρει παραβιάσεις της Ελλάδας μέσω διπλωματικών καναλιών και θέτουν και ζήτημα καθορισμού ΑΟΖ. “Αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, δεν μπορεί να διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από αυτές τις συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού των θαλασσίων ζωνών”.

 

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice