Χριστοδουλίδης: «Ούτε προς συζήτηση το να αλλάξει η βάση της λύσης του Κυπριακού»

Η επιμονή της Τουρκίας για αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού και για λύση στη βάση δύο χωριστών κρατών στο νησί βρίσκει την καθολική αρνητική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

O κ.Χριστοδουλίδης βρέθηκε στη Λάρνακα, προκειμένου να επιβλέψει την εξέλιξη των κατασκευαστικών έργων για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Θαλασσίων Συνόρων, της Ανοικτής Θάλασσας και της Ασφάλειας των Λιμένων CYCLOPS, στην περιοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας, από κοινού με την πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο Judith Garber και τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης και ερωτηθείς σχετικά με τις ανακοινώσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται και σε λύση του Κυπριακού στη βάση δύο κρατών, ο κος Χριστοδουλίδης δήλωσε: «Δεν αναμέναμε να ακούσουμε κάτι διαφορετικό από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας. Από κει και πέρα η δική μας προσπάθεια φυσικά και δεν σταματά επειδή έχουμε αυτές τις δηλώσεις, αυτές τις προσεγγίσεις από την Τουρκία. Αντίθετα, ενισχύεται η επιμονή μας, η θέληση μας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες το συντομότερο δυνατό, για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών».
Σχολιάστε