OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ολυμπιακοί Αγώνες-Τόκιο 2020: Οι αρνητές συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες

Οι αρνητές της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο συνεχίζουν το έργο τους, παρά την επιμονή της οργανωτικής επιτροπής για την κανονική διεξαγωγή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη.

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της τελευταίας διαδήλωσης κατά των Αγώνων, με τη συμμετοχή περίπου 250 ατόμων μπροστά από την έδρα της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο, ήταν η Ατσούκο Ναγκαγιάμα, η οποία φαινόταν τόσο θυμωμένη που έτρεμε, κρατώντας ένα πλακάτ με το μήνυμα: «Ακυρώστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να προχωρήσουμε με τους Αγώνες γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές μεταλλάξεις του κορονοϊού που κυκλοφορούν ήδη στο Τόκιο», είπε εκνευρισμένη σε δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο της Deutsche Welle.

«Θέλω η κυβέρνηση και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που βρισκόμαστε», πρόσθεσε.

Η 60χρονη, η οποία ζει στη Σαϊτάμα, ταξίδεψε στην πρωτεύουσα το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου να ενώσει τη φωνή της με τους αντιρρησίες των Αγώνων.

Η διαμαρτυρία, μάλιστα, διεξήχθη ακριβώς ένα μήνα πριν από την τελετή έναρξης στο νέο Εθνικό Στάδιο.

Οι διαδηλωτές συναντήθηκαν στην περιοχή Σιντζούκου του Τόκιο πριν βαδίσουν σε μια πλατεία κοντά στον πολυσύχναστο σταθμό της πόλης, πάντα υπό τη συνοδεία των αστυνομικών.

Οι διαμαρτυρόμενοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% των πολιτών της Ιαπωνίας που λένε ότι δεν συμφωνούν με τους Αγώνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης δημοσκόπησης, ποσοστό που είναι μικρότερο από το 84% που είχε καταγραφεί στα τέλη Μαΐου.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τη ΓΓ του ΚΚ Καναδά Liz Rowley

otavoice

«Πνιγμένη» στην αφρικανική σκόνη η χώρα -Απόκοσμες εικόνες

otavoice

Αργεντινή: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά πολιτικής λιτότητας και υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου

otavoice

Το Κογκρέσο ενέκρινε την βοήθεια στην Ουκρανία- Μπάιντεν: Άμεση αποστολή όπλων

otavoice

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice