Νέα «βόμβα» από Φάουτσι: Πιθανό ο κορονοϊός να διέρρευσε από εργαστήριο

Με νέες του δηλώσεις, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Αντονι Φάουτσι, δεν απέκλεισε ο κορονοϊός Covid-19 να προήλθε από διαρροή από εργαστήριο, πυροδοτώντας νέα αντίδραση του τέως Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Οπως είπε στο δίκτυο MSNBC το βράδυ της Τετάρτης, «δεν μπορώ να εγγυηθώ για όλα όσα έχουν συμβεί στο εργαστήριο ιολογίας της Ουχάν».

Ο Φάουτσι πρόσθεσε, μάλιστα: «Προσπαθούσαμε να ανταλλάξουμε σωστές πληροφορίες και σωστά δεδομένα. Αυτό που δεν είχε γίνει κατανοητό είναι πως η επιστήμη αποτελεί μια δυναμική διαδικασία». Επιπλέον, σχολιάζοντας τους επικριτές του επί διακυβέρνησης Τραμπ, ο Φάουτσι είπε απλά: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που, για τον έναν ή τον άλλον λόγο, με μισούν για αυτό που έκανα στην περίοδο της διακυβέρνησης Τραμπ… Δεν στρεφόμουν, όμως, με κανέναν τρόπο κατά του Τραμπ».

Τραμπ: Τι γνώριζε ο Φάουτσι και από πότε;

Οι νέες δηλώσεις του Δρ Φάουτσι πυροδότησαν την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ. Δεδομένου ότι έχει αποκλειστεί από το αγαπημένο του twitter, ο Τραμπ διένειμε τη δήλωσή του με e-mail στα αμερικανικά ΜΜΕ. «Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν από τον Δρα Φάουτσι. Η χρηματοδότηση της Wuhan από τις ΗΠΑ ξεκίνησε ανόητα από την κυβέρνηση Ομπάμα το 2014, αλλά τελείωσε υπό την κυβέρνηση Τραμπ. Όταν το άκουσα, είπα αμέσως »όχι».

Τι γνώριζε ο Δρ Fauci σχετικά με την έρευνα »gain of function» και από πότε το γνώριζε;», ανέφερε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η προθεσμία του Μπάιντεν

Σημειώνεται ότι και ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έχει δώσει προθεσμία 90 ημερών στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να βρουν απαντήσεις για την προέλευση του ιού. Οπως είπε, κατά τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δύο είναι τα πιθανότερα σενάρια, χωρίς να υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες ώστε να κλίνει κανείς περισσότερο προς τη μία ή την άλλη πλευρά. Το πρώτο θέλει τον κορονοϊό να μεταδίδεται από ζώο σε άνθρωπο, ενώ η δεύτερη υποστηρίζει πως ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο στην Ουχάν. Η υπόθεση αυτή, ήρθε και πάλι στην επιφάνεια μετά από άρθρο της «Wall Street Journal» στο οποίο γινόταν αναφορά σε μια έκθεση των Μυστικών Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό έντυπο ανέφερε ότι τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν (WIV) στην Κίνα ζήτησαν ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2019, διότι είχαν συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά που προκαλεί ο κορονοϊός. Ολα αυτά έγιναν μήνες προτού οι κινεζικές αρχές αποκαλύψουν το ξέσπασμα της επιδημίας Covid-19 .
Σχολιάστε