OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

“Eπίθεση” Μπαμπατζάν στον ψευτοσουλτάνο: «Περιμένεις στην ουρά για να σου τηλεφωνήσει ο Μπάιντεν και να είσαι πάλι εκεί”

Φουλ επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον πρώην “τσάρο” της τουρκικής οικονομίας, Αλί Μπαμπατζάν που έστρεψε τα βέλη προς τον “σουλτάνο” για την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί, αλλά και για τις σχέσεις που αναπτύσσει με τον Τζο Μπάιντεν.

«Ο πρόεδρος στην Αμερική σε κρατά να περιμένεις στην ουρά για να σου τηλεφωνήσει έπειτα από πέντε μήνες και είστε πάλι εκεί. Δεν συνεργάζεται πλέον με τους ειδικούς. Αυτός που λέει να μη λέτε “εγώ κι εγώ” είναι αυτός που το έκανε. Πιστεύει ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτόν», σημείωσε ο Μπαμπατζάν, οποίος στη συνέχεια υπογράμμισε: «Η Τουρκία έχει χάσει πλέον το υπουργείο Εξωτερικών. Η πολιτική δεν μπορεί να ασκείται με αλαζονεία. Χάσατε χρήματα, χάσατε φίλους στο εξωτερικό, χάσατε αεροπλάνα (F-35). Αυτή είναι μια πολιτική της χασούρας».

Όσο για τη συνάντηση με τον Ερντογάν-Μπάιντεν, ο Μπαμπατζάν άσκησε πολύ σκληρή κριτική βγάζοντας… χρονόμετρο. «Μίλησαν για 48 λεπτά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, αλλά η ουσία είναι 24 λεπτά για τον καθένα. Το μισό ήταν η μετάφραση, 12 λεπτά για εσάς και 12 λεπτά για εκείνον, περίπου 12 λεπτά ο καθένας. Ο υπολογισμός είναι απλός. Ο πρόεδρος της χώρας μου περίμενε μήνες για 12 λεπτά για να πει τα προβλήματά του πρόσωπο με πρόσωπο», είπε.

«Ήταν πολύ χαρούμενοι που κατάφεραν να δουν ο ένας τον άλλον και να πουν τα προβλήματά τους για 12 λεπτά. Αυτή η χώρα δεν το αξίζει. Η κατάσταση είναι πολύ, πολύ οδυνηρή», επισήμανε καταλήγοντας ο αντίπαλος του Ερντογάν.

Σχετικά Άρθρα

ΚΚΕ για “Δικαστικό Χάρτη”: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που οδηγεί σε Δικαιοσύνη ακόμα πιο εχθρική, απρόσιτη και ακριβή

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση γονέα θύματος

otavoice

«Αδειάζει η κλεψύδρα» για τη Ράφα – Συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο στο Ισραήλ

otavoice

Ρωσική αεροπορική επιδρομή στην περιοχή του Χάρκιβ με επτά τραυματίες

otavoice

Ισπανία: Με παραίτηση απειλεί ο Σάντσεθ – «Κόκκινη γραμμή» οι επιθέσεις στη σύζυγο του

otavoice

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού της Ντόρας ζητά ο εισαγγελέας για τον θάνατο του Ιάσονα

otavoice