Τουρκία: «Πού είναι τα 128 δισ. δολάρια;» – Πανό διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος

Τρεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ, η Σερά Καντιγκίλ και ο Μαχμού Τανάλ ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο πανό 450 τ.μ. από την Πρώτη Γέφυρα του Βοσπόρου, όπου αναγραφόταν το γνωστό σύνθημα για τα χαμένα 128 δισ. δολάρια που φέρεται να λείπουν από τα ταμεία της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας.

Η αστυνομία παρουσιάζεται και τους ζητά να μαζέψουν το πανό. Τελικά, όπως δήλωσε ο ένας από τους βουλευτές, μάζεψαν το πανό «αλλά δεν το δώσαμε στην αστυνομία. Μας ανήκει και θα το χρησιμοποιήσουμε κάπου αλλού».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου μήνα, εξηγήσεις σχετικά με το μείζον θέμα επιχείρησε να δώσει ο ψευτοσουλτάνος.

Το τεράστιο ποσό λέγεται πως το διοχέτευσε συνολικά από το 2019 η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας προκειμένου να στηρίξει την τουρκική λίρα στις αγορές συναλλάγματος. Η αντιπολίτευση έχει στοχοποιήσει τον σφαγέα ζητώντας του να τοποθετηθεί επί του θέματος την ώρα που στα social media έχει ξεσπάσει σάλος από τα πανό που αναρτώνται με την επιγραφή «Πού πήγαν τα 128 δισ. δολάρια;».
Σχολιάστε