OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σχολεία: Πότε τελειώνουν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Νωρίτερα κατά οκτώ ημέρες και σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τις Πανελλήνιες αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας να ολοκληρωθεί το σχολικό έτος για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Οι υπόλοιπες τάξεις Λυκείου, καθώς και το Γυμνάσιο θα τελειώσουν τα μαθήματα για το φετινό σχολικό έτος στις 11 Ιουνίου χωρίς να διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και ειδικότερα στις 2 Ιουνίου λήγει το σχολικό έτος για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ώστε σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας να έχουν χρόνο να ξεκουραστούν και να μελετήσουν για τις Πανελλήνιες.

Η επέλαση της πανδημίας έπαιξε τον δικό της ρόλο στη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς κυριαρχεί ο φόβος και η αγωνία σε γονείς και μαθητές για πιθανό κρούσμα κατά την περίοδο των Πανελληνίων, μια εξέλιξη που θα μπορούσε να ανατρέψει τον προγραμματισμό των οικογενειών. Με το “διάλειμμα” 10 ημερών οι μαθητές θα έχουν τον χρόνο να μελετήσουν για τις εξετάσεις, αλλά και τη δυνατότητα να προστατευθούν από τον συγχρωτισμό, καθώς αν και τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία, υπάρχει ένας αριθμός, χαμηλός σε ποσοστό, σχολείων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία είτε του τμήματος είτε ολόκληρης της σχολικής μονάδας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Η απόφαση για την Γ’ Λυκείου

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή υπέγραψε τροποποιητική απόφαση με την οποία τα μαθήματα της Γ΄ τάξης του Λυκείου θα λήξουν φέτος στις 2 Ιουνίου. Αναλυτικά η απόφαση:

Την τροποποίηση της υπό στοιχεία 48293/ΓΔ4/27-4-2021 υπουργικής απόφασης που τιτλοφορείται ως «Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2020-2021, (Β’ 1767), η οποία αντικαθίσταται ως εξής : Ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 11η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή. Για τη Γ’ τάξη των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020 – 2021 ορίζεται η 2α Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη. Η παρούσα Απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice