OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Self test: Τι ισχύει από σήμερα για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Από σήμερα έως το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και όσοι έχουν ατομική επιχείρηση θα μπορούν να προμηθευτούν δύο δωρεάν self tests, ένα για την εβδομάδα από 24 Μαΐου 2021 έως 30 Μαΐου του 2021 και ένα για την εβδομάδα από 31 Μαΐου του 2021 έως τις 6 Ιουνίου του 2021.

Επίσης, το υποχρεωτικό μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από κορονοϊό επεκτείνεται στο σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου, ακόμα και όσων εργάζονται από απόσταση. Έτσι, από αύριο Δευτέρα 24 έως και το Σάββατο 29 Μαΐου θα είναι σε θέση να προμηθευτούν δύο νέα self test, ένα για την εβδομάδα από 24 έως 30 Μαΐου και ένα για την εβδομάδα από 31 Μαΐου έως 6 Ιουνίου 2021.

Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει, ωστόσο, ότι απαλλάσσονται από την υποχρέωση δήλωσης αποτελέσματος και οιασδήποτε δυσμενούς συνέπειας, όσοι κατά το χρονικό διάστημα από 24 Μαΐου έως 6 Ιουνίου δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους.

Επισημαίνεται ότι για σήμερα δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία και οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορoνοϊό COVID-19 έως την Κυριακή 30 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια των self tests πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Εναλλακτικά οι εργαζόμενοι δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας, είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice