OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο κλασσικός προκλητικός Ακάρ: “Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση”

Συνεχίζει να συντηρεί την ένταση με την Ελλάδα η Τουρκία με το πρωτοπαλίκαρο του ψευτοσουλτάνου, τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να παίρνει τη σκυτάλη των προκλητικών δηλώσεων από τον επικεφαλής του καθεστώτος και να υποδεικνύει την Ελλάδα ως τον ταραχοποιό της περιοχής, που δεν σέβεται τις τουρκικές αξιώσεις σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Κύπρο.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη χώρα μας ότι αυξάνει την ένταση με προκλητικές και προβοκατόρικες ενέργειες: “Δυστυχώς οι Έλληνες γείτονες μας συνεχίζουν οποιαδήποτε πρόκληση και προβοκατόρικη ενέργεια και αυξάνουν την ένταση, και νομίζουν πως θα κερδίσουν κάτι πως θα έχουν κάποιο όφελος. Πρέπει να το καταλάβει, η Ελλάδα πρέπει να το καταλάβει ότι δεν πρόκειται να πάει πουθενά έτσι. Eμείς όταν δίνουμε αγώνα στο βόρειο Ιράκ ή στη Συρία, από την άλλη συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Κύπρο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας, όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας” είπε ο Ακάρ επισκεπτόμενος τη διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας. Τόνισε ακόμη ότι στην Τουρκία περιμένουν μια συνάντηση με την ελληνική αντιπροσωπεία, στο πλαίσιο των μέτρων εμπιστοσύνης και οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Επιπλέον, επανέλαβε την τουρκική θέση για τα δύο κυρίαρχα κράτη στην Κύπρο: “Αυτό που πρέπει να γίνει στην Κύπρο είναι να βρεθεί η φόρμουλα της ειρηνικής συνύπαρξης δυο κυρίαρχων ανεξάρτητων κρατών”. Επίσης μίλησε για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο λέγοντας ότι “αναπτύσσονται και αυτό μας δίνει χαρά, αλλά κάποιους άλλους τους τρομάζει και τους φοβίζει” και πρόσθεσε: “Έχουμε φιλία, αδελφότητα, κοινές αξίες και συνεργαζόμαστε με τον αιγυπτιακό λαό. Πιστεύω με όλη μου την καρδιά ότι η αδελφοσύνη μας και η φιλία με την Αίγυπτο θα επανέλθει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτό θα το δούμε την επόμενη περίοδο. Αυτό είναι εξαιρετικά επωφελές, ευεργετικό και απαραίτητο για την Τουρκία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο”.

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice