Μικιτάνι: «Η διοργάνωση των ΟΑ θα ήταν αυτοκτονία»

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που έχουν προγραμματισθεί για το διάστημα 23/7-8/8 2021, θα ήταν μια «αποστολή αυτοκτονίας» καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να μαίνεται σε όλον τον κόσμο, δήλωσε διευθύνων σύμβουλος του ιαπωνικού «γίγαντα» ηλεκτρονικού εμπορίου, Rakuten.

«Είναι επικίνδυνο να διοργανώσουμε την μεγάλη διεθνή εκδήλωση από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο CEO της Rakuten, Χιρόσι Μικιτάνι, μιλώντας στο CNN και πρόσθεσε: «Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος. Είμαι εναντίον της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εφέτος. Θα είναι αποστολή αυτοκτονίας».

Οπως είναι γνωστό, η Ιαπωνία επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του σε άλλες τρεις περιφέρειες της χώρας, που πλήττεται από ένα τέταρτο κύμα ιογενών λοιμώξεων, το οποίο ασκεί πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Οι επαγγελματίες της υγείας, έχουν ήδη προειδοποιήσει επανειλημμένα για ιατρικές ελλείψεις και εξάντληση του προσωπικού.

Μόλις δέκα εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η κοινή γνώμη παραμένει διχασμένη, με τους περισσότερους Ιάπωνες να υποστηρίζουν μία νέα αναβολή ή και την ακύρωση τους.
Σχολιάστε