OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: Σε αεροδρόμια τα σκυλιά που μπορούν να εντοπίσουν ανθρώπους που έχουν μολυνθεί

Σκυλιά όσφρησης που έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν ανθρώπους που νοσούν από κορονοϊό θα επιστρατευτούν σύντομα σε αεροδρόμια και άλλες δομές. Τα σκυλιά έχουν εκπαιδευτεί χρησιμοποιώντας κάλτσες που φόρεσαν άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό.

Δουλεύοντας σε ζευγάρια, τα εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό της COVID-19, μπορούν να ερευνήσουν μέσω της όσφρησης τους τους επιβάτες που βγαίνουν από ένα αεροσκάφος εντός μισής ώρας, ενώ μπορούν να εντοπίσουν όσους έχουν μολυνθεί με ποσοστό ευαισθησίας μεγαλύτερο του 94,3%, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα μιας έρευνας πρώιμου σταδίου, με την επεξεργασία 3.500 δειγμάτων μυρωδιάς από κάλτσες που δεν είχαν υποστεί πλύσιμο ή μπλουζάκια που φόρεσαν άνθρωποι που νόσησαν και εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, οι επιστήμονες δήλωσαν ότι τα σκυλιά μπορούν να εντοπίσουν τόσο ασυμπτωματικά περιστατικά, όσο και περιστατικά με ήπια συμπτώματα μόλυνσης από την COVID-19, όπως επίσης και περιστατικά μόλυνσης από ένα παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο την προηγούμενη χρονιά.

«Τα σκυλιά μπορούν να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τον γρήγορο έλεγχο ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων, αλλά και για την πρόληψη επαναεισαγωγής της COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε ο Στιβ Λίντσεϊ, καθηγητής στο Τμήμα Βιοεπιστημών του πανεπιστημίου Durham που εργάστηκε στην ίδια έρευνα.

Ο Τζέιμς Λόγκαν ειδικός στον έλεγχο ασθενειών (London School of Hygiene & Tropical Medicine) που ηγήθηκε της έρευνας, τόνισε ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα από τα σκυλιά όσφρησης σε σύγκριση με άλλες μεθόδους εντοπισμού, όπως τα τεστ ταχείας διάγνωσης, είναι «η απίστευτη ταχύτητά τους και το καλό ποσοστό ακρίβειας μεταξύ μεγάλων ομάδων ανθρώπων».

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice