Η Λίβυα ΥΠΕΞ “πετσόκοψε” Τσαβούσογλου: “Να αποσυρθούν ξένα στρατεύματα και μισθοφόροι”

Μια δήλωση «φωτιά» για τις σχέσεις που έχουν η Λιβύη και η Τουρκία έκανε η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών, Νάιλα Μοχάμεντ ελ-Μανγκούς στη συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Λίβυα ΥΠΕΞ είπε ότι πρέπει να φύγουν τα ξένα στρατεύματα και οι μισθοφόροι που υπάρχουν στο έδαφος της χώρας. Να θυμίσουμε ότι την ίδια δήλωση είχε κάνει και ο Νίκος Δένδιας, που είχε επισκεφθεί τη Λιβύη πρόσφατα.

Πιο συγκεκριμένα, η Λίβυα ΥΠΕΞ είπε ότι αυτό πρέπει να συμβεί και με τη βοήθεια της Τουρκίας. Αυτή η δήλωση ήρθε όταν πολυμελής αντιπροσωπεία της τουρκικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τους Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ πραγματοποίησε επίσκεψη στη Λιβύη.
Οι Τούρκοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας αντίστοιχα, συναντήθηκαν με τους Λίβυους ομολόγους τους και συζήτησαν για τη συνεργασία των δυο χωρών σε διάφορους τομείς, ενώ έθεσαν στο τραπέζι και το θέμα του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Κατά τις κοινές τους δηλώσεις η ΥΠΕΞ της Λιβύης ανέφερε, σύμφωνα με το Libya Review:

«Υπογραμμίζουμε τον σημαντικό ρόλο της Τουρκίας στον τερματισμό του πολέμου και για τη διατήρηση της εκεχειρίας. Καλούμε την Τουρκία να κάνει βήματα στην κατεύθυνση της πλήρους εφαρμογής των συμπερασμάτων της Συνόδου του Βερολίνου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Καλούμε την Τουρκία να συνεργαστεί μαζί μας για να τερματιστεί η παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων στη Λιβύη».
Σχολιάστε