OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Euro 2020: Η Ρωσία ανοίγει τα σύνορά της για τους ξένους φιλάθλους

Η Ρωσία θα επιτρέψει σε ξένους κατόχους εισιτηρίων για τους αγώνες του Euro 2020 που θα πραγματοποιηθούν στην Αγία Πετρούπολη, να εισέλθουν στη χώρα χωρίς βίζα για να παρακολουθήσουν το τουρνουά, ανέφερε η οργανωτική επιτροπή της πόλης την Πέμπτη (20/05).

Η ρωσική κυβέρνηση έχει επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην «εισόδους» ξένων στη χώρα λόγω της πανδημίας της Covid-19, επιτρέποντας μόνο σε πολίτες χωρών με τις οποίες έχει «επανασυνδεθεί» μέσω διεθνών πτήσεων να διασχίσουν τα σύνορά της.

«Στις τρέχουσες δύσκολες συνθήκες, η κυκλοφορία των ανθρώπων έχει μειωθεί σοβαρά. Είχαμε συναντήσεις με τις ομοσπονδιακές αρχές και καταφέραμε να ανοίξουμε τα σύνορα σε όσους έρχονται στην Αγία Πετρούπολη για διακοπές που συνδέονται με το ποδόσφαιρο αυτό το καλοκαίρι» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής Αλεξέι Σορόκιν.

Ο Σορόκιν πρόσθεσε επίσης ότι οι αξιωματούχοι του τουρνουά και οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς ασφαλείας και τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Η οργανωτική επιτροπή δήλωσε ακόμη ότι θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες βίζας για ξένους αξιωματούχους του της UEFA, εθελοντές, εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και άλλους συμμετέχοντες στο τουρνουά.

Η Αγία Πετρούπολη, η οποία επιβεβαίωσε ότι θα μπορέσει να «ανοίξει» το 50% της χωρητικότητας του γηπέδου της για το Euro 2020, θα φιλοξενήσει επτά αγώνες, συμπεριλαμβανομένου κι ενός προημιτελικού.

 

Σχετικά Άρθρα

Φορολογικές δηλώσεις: Άμεσα ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή τους

otavoice

Ουκρανία – ΗΠΑ: Προχωρούν σε διμερή συνεργασία για «συμφωνία ασφαλείας»

otavoice

Ρωσικό σφυροκόπημα με drones στην Οδησσό – Εκρήξεις και στο Κίεβο

otavoice

Δολοφονία Λυγγερίδη: Τουλάχιστον 64 συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση

otavoice

Κορύφωση της αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές σήμερα, με 30άρια

otavoice

Ισημερινός: Οι αρχές συνέλαβαν τον φερόμενο ηγέτη της συμμορίας Los Lobos

otavoice