Χαμός με τα self tests: Οι φαρμακοποιοί περίμεναν ατομικές συσκευασίες και έλαβαν… 25άδες!

Έξαλλοι οι φαρμακοποιοί μόλις αντίκρισαν τι παρέλαβαν! – Πρέπει να «συναρμολογήσουν» το kit, τοποθετώντας τα απαιτούμενα ιατρικά «υλικά» από τέσσερις διαφορετικές συσκευασίες

Στα “κάγκελα” είναι οι φαρμακοποιοί, καθώς συνειδητοποίησαν, προς έκπληξή τους, ότι δεν παρέλαβαν ατομικές συσκευασίες για τα self tests αλλά συσκευασίες των 25 τεμαχίων!

Χαρακτηριστική η αναφορά του φαρμακοποιού Γιάννη Δαγρέ στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τις πρώτες παρτίδες των self tests που έφτασαν «χύμα» στα φαρμακεία.

«Για μένα έχει γίνει γκέλα και χοντρή γκέλα. Περιμέναμε kits αυτόνομα, αλλά βλέπουμε rapid test κι όχι self test. Μας έχουν δώσει συσκευασία με 25 kits. Κανονικά πρέπει να επιστραφούν αυτά. Θα τα δώσουμε ένα ένα, αν τα αφήσουν. Θα το κάνουμε αναγκαστικά, αλλά δεν είναι ασφαλές.

Περιμέναμε αυτόνομες συσκευασίες του ενός. Μας έφεραν rapid test αντιγόνου με την μπατονέτα. Συγκεκριμένα η φαρμακαποθήκη μας προμήθευσε με το Sars-cov-2 Rapid Antigen rapid test», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι φαρμακοποιοί θα αναγκαστούν πλέον να σπαταλήσουν πολλές εργατοώρες για να φτιάξουν οι ίδιοι τις ατομικές συσκευασίες που θα πάνε να προμηθευτούν μαθητές κι εκπαιδευτικοί, κάτι που θα επιβαρύνει τη λειτουργία των φαρμακείων ενώ δεν είναι και ασφαλές.
Σχολιάστε