Βρετανία: Αντιδράσεις βουλευτών για τα «διαβατήρια» εμβολιασμού

Στη Βρετανία φαίνεται να πληθαίνουν οι πολιτικές αντιδράσεις σε σχέση με τα αποκαλούμενα πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς περισσότεροι από 70 βουλευτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εισαγωγή τους, τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να θεσπίσει με σκοπό να βοηθήσει στο άνοιγμα της οικονομίας, καθώς έχει ξεκινήσει να αίρει τους περιορισμούς για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει την ιδέα να ζητεί από τους πολίτες να προσκομίζουν αποδεικτικό του εμβολιασμού τους κατά της νόσου για να έχουν πρόσβαση σε πολυσύχναστους χώρους, όπως παμπ και χώρους διεξαγωγής αθλητικών διοργανώσεων, με τον Μπόρις Τζόνσον να έχει ήδη δηλώσει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι πιθανόν να απαιτείται για τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρωθυπουργός, ένας συνδυασμός παραγόντων ανοσίας-αν κάποιος έχει ήδη νοσήσει από covid-19, αν έχει εμβολιαστεί ή αν έχει κάνει διαγνωστικό τεστ-θα δώσει στις επιχειρήσεις μια αίσθηση ασφάλειας. «Επομένως, αυτά τα τρία πράγματα από κοινού θεωρώ ότι θα μας φανούν χρήσιμα στην πορεία», προσέθεσε.

Παρ’όλα αυτά, επικρατεί αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ ορισμένων βουλευτών των Τόρις και της αντιπολίτευσης, αλλά και σε οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα σε σχέση με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.
«Είμαστε αντίθετοι στην διχαστική και προκατειλημμένη χρήση πιστοποιητικού για την COVID που θα στερεί στους πολίτες την πρόσβαση σε γενικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις ή δουλειές», αναφέρει μια ανακοίνωση που υπογράφεται από μια ομάδα περισσότερων από 70 βουλευτών από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.

Με βάση τον σχεδιασθέντα κυβερνητικό «οδικό χάρτη» για την έξοδο από την πανδημία, οι παμπ θα επιτρέπεται να σερβίρουν τους πελάτες σε εξωτερικούς χώρους αργότερα μέσα στον μήνα και στα μέσα Μαϊου θα υπάρξει και περαιτέρω άρση μέτρων προτού να αρθούν όλα περί το τέλος Ιουνίου.

Στο μεταξύ, ο Τζόνσον είχε αφήσει να εννοηθεί τον περασμένο μήνα ότι κάποιες παμπ πιθανόν να ζητούσαν από τους πελάτες τους να προσκομίζουν πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Σχολιάστε