Το χαβά τους! Μετά τις “φάπες” η Τουρκία ξεκινά προπαγανδιστικό ντοκιμαντέρ για τη «Γαλάζια πατρίδα»

Έχουν ζαλιστεί από τις απανωτές φάπες και ψάχνουν πρόσφορο έδαφος για να συνεχίσουν τα αίχη τους.

Από τη μια το «χαστούκι» των ΗΠΑ για τα F-35 και από την άλλη η απόφαση Μπάιντεν ότι σκοπεύει να αναγνωρίσει ως γενοκτονία τις σφαγές και τις αναγκαστικές εκτοπίσεις των Αρμενίων το 1915.

Έτσι λοιπόν το καθεστώς επινόηση άλλο τρόπο για να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο, με αρνητικό πάντα τρόπο “χτυπώντας” την Ελλάδα!

Η τουρκική δημόσια τηλεόραση, «TRT», προανήγγειλε την προβολή ενός προπαγανδιστικού ντοκιμαντέρ με θέμα την … «Γαλάζια Πατρίδα». Το ντοκιμαντέρ, που επιμελήθηκε το τμήμα Ενημέρωσης του δημόσιου τηλεοπτικού φορέα, θα προβάλλει τις προκλητικές θέσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έχουν κωδικοποιηθεί με τον όρο «Γαλάζια Πατρίδα».

Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει επίσης τους θαλάσσιους ισχυρισμούς της Τουρκίας στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη με την Τρίπολη τον Νοέμβριο του 2019. Ήδη το TRT ξεκίνησε την προβολή του σχετικού τρέιλερ, που ξεκινάει με πλάνα του Καστελλόριζου από τα τουρκικά παράλια.

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Γενικός διευθυντής του TRT Ιμπραήμ Ερέν, ο οποίος κατάγεται από την Θράκη, έκανε γνωστό πως το προκλητικό ντοκιμαντέρ: «προβάλλει τα δικαιώματα της Τουρκίας όπως απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες».
Σχολιάστε