Σχολεία: Πότε ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά

Οι μαθητές των Λυκείων επέστρεψαν τη Δευτέρα στα θρανία, όμως ακόμα είναι άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει δια ζώσης εκπαίδευση σε γυμνάσια και δημοτικά, με τις πληροφορίες να τοποθετούν την επαναλειτουργία τους για τις 10 Μαΐου.

Κάτι που επιβεβαίωσε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ, η οποία είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει εισήγηση για το άνοιγμα άλλων βαθμίδων της εκπαίδευσης, το άνοιγμα των άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων θα γίνει μόλις μας δώσουν το “πράσινο” φως οι ειδικοί. «Σχετικά με το άνοιγμα των λοιπών βαθμίδων εκπαίδευσης, θα τεθεί προφανώς στην Επιτροπή των ειδικών. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εισήγηση ακόμα για το άνοιγμα άλλων δομών εκπαίδευσης. Θα συζητηθεί όμως το αμέσως επόμενο διάστημα με την Επιτροπή των ειδικών και η συζήτηση προφανώς θα είναι για άνοιγμα μετά το Πάσχα» είπε.

Ερωτηθείσα εάν το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων θα γίνει με εργαλείο τα self test, με δεδομένο ότι μιλάμε και για μικρότερα σε ηλικία παιδιά, απάντησε: «Θα αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Δεν έχει συζητηθεί το θέμα, προτεραιότητα έχουν άλλες δραστηριότητες που θα ανοίξουν αυτή την εβδομάδα αλλά και αυτό το θέμα θα συζητηθεί με την προοπτική ανοίγματος μετά το Πάσχα».
Σχολιάστε