Οι σφαγείς χτυπούν ξανά! Απειλές Τούρκου βουλευτή σε Αρμένιο του HDP για Γενοκτονία: «Θα το ξανακάνουμε»

Το πραγματικό της αμετανόητο πρόσωπο σε σχέση την αρμενική γενοκτονία αποκαλύπτει η Τουρκία στον απόηχο της αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τις ΗΠΑ και τον νέο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Το νέο περιστατικό άρνηση αλλά και νέων απειλών εκτυλίχθηκε μεταξύ ενός τούρκου βουλευτή και ενός βουλευτή αρμενικής καταγωγής στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης Ümit Özdağ του «Nέου Κόμματος» (Yeni Parti) του Νταβούτογλου στοχοποίησε τον βουλευτή του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Garo Paylan κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αναφορικά με την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Paylan σε δήλωσή του στο Twitter ανέφερε, «106 χρόνια αργότερα, περπατάμε στους δρόμους με την ονομασία Ταλάτ Πασά, του αρχιτέκτονα της γενοκτονίας. Διδάσκουμε τα παιδιά μας σε σχολεία με το όνομα Ταλάτ Πασά» και παραλλήλισε το πως θα ήταν αν υπήρχαν σήμερα δρόμοι με το όνομα Χίτλερ στη Γερμανία.

Απαντώντας στο Paylan, ο Özdağ τον χαρακτήρισε απίστευτα προκλητικό άνθρωπο τονίζοντας. «Εάν δεν είστε πολύ ικανοποιημένοι, πηγαίνετε στην κόλαση. Ο Ταλάτ Πασά δεν εξόρισε τους πατριώτες Αρμένιους, αλλά εκείνους που τους πυροβόλησαν από πίσω σαν εσένα. Όταν έρθει η ώρα, θα έχετε μια παρόμοια εμπειρία όπως εκείνη του Ταλάτ Πασά».

Σε απάντηση στο tweet του Özdağ, ο Paylan τον χαρακτήρισε «φασιστικό» και έγραψε: «Το κατάλοιπο μιας νοοτροπίας που εξαλείφει τον λαό μου λέει και λέει ‘’Θα το κάνουμε ξανά’’.Μας χτυπήσατε και δεν πεθαίναμε; Πεθάναμε ναι. Αλλά αυτοί που έμειναν πίσω δεν εγκαταλείπουν ποτέ τον αγώνα για δικαιοσύνη. Και δεν θα τα παρατήσουν επίσης».
Σχολιάστε