Ο Τσαβούσογλου “ματώνει” ξανά την Κύπρο: “Χάσιμο χρόνου να συζητάμε το αδύνατο – Λύση η διχοτόμηση”

Στα κατεχόμενα ο Τσαβούσογλου για να βάλει σε εφαρμογή το κατάπτυστο σχέδιο

Επίσκεψη στα Κατεχόμενα πραγματοποιεί σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο πλαίσιο του συντονισμού της τουρκικής πλευράς ενόψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης της Γενεύης. Αυτή την ώρα συναντάται με τον «υπουργό Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούρογλου, θα ακολουθήσει συνάντηση με τον «πρωθυπουργό», Ερσίν Τατάρ και θα παρευρεθεί επίσης σε συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί υπό τον Ερσίν Τατάρ με τη συμμετοχή των αρχηγών των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων στις 16.00.

Τατάρ και Τσαβούσογλου αναμένεται να παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 18.00.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στη σκιά των όσων διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής διάσκεψης τύπου στην Άγκυρα ανάμεσα στους Υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο ΝΤV επανέλαβε τις γνωστές θέσεις που εκφράζει η τουρκική πλευρά τους τελευταίους μήνες ότι είναι χάσιμο χρόνου η συζήτηση για λύση ομοσπονδίας στο κυπριακό και τάχθηκε υπέρ της λύσης δύο κρατών.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV, o τούρκος υπουργός ρωτήθηκε για τις προσδοκίες της πενταμερούς στη Γενεύη και είπε πως «καθοδόν προς το Κραν Μοντανά είχαμε πει στους συνομιλητές μας ότι συζητούμε για την ομοσπονδία για τελευταία φορά».

«Τόσο τα ΗΕ και η ΕΕ που παρακολούθησαν τη συνάντηση εκεί, ήταν παρατηρητές. Θέλαμε ειλικρινά ένα αποτέλεσμα. Ως Τουρκία και ‘τδβκ’ έχουμε υιοθετήσει μια εποικοδομητική στάση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξε συμβιβασμός «λόγω της υπαναχώρησης της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κραν Μοντάνα, ειδικά σε θέματα που είχαμε συμφωνήσει προηγουμένως όπως στον καταμερισμό εξουσίας, με άλλα λόγια την πολιτική ισότητα».

Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης «μου το εξήγησε πολύ καλά σε μια από τις συναντήσεις μας αργότερα. ‘Επειδή δεν θέλουμε να μοιραστούμε τίποτα με τους Τουρκοκύπριους, ο λαός μας δεν θέλει να μοιραστεί’».
Σχολιάστε