Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα: Πότε θα ληφθούν αποφάσεις

Φουντώνει η συζήτηση σχετικά με το τι θα γίνει το Πάσχα, αν δηλαδή θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού, προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να πάνε στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο MEGA είπε ότι οι αποφάσεις την άρση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται να ληφθούν κοντά στο Πάσχα. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για οριστική άρση του lockdown στη χώρα, με δεδομένο ότι πλησιάζει και το άνοιγμα του τουρισμού απάντησε: «Νομίζω ότι οι εβδομάδες κοντά στο Πάσχα είναι κρίσιμες για τη συσσώρευση στοιχείων και κάποια στιγμή κοντά στο Πάσχα θα είμαστε σε θέση να πάρουμε τις αποφάσεις. Είναι πάντως ένα δεδομένο ότι στις 14 Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες. Επομένως τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις όπως και άλλοι περιορισμοί πρέπει να εξεταστούν και υπό αυτό το πρίσμα» τόνισε.

Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε στη συνέχεια αν το φετινό Πάσχα θα είναι σαν το περυσινό. «Δεν νομίζω. Νομίζω ότι έχει υπάρξει σαφής πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα και θα περιμένουμε τις ανακοινώσεις λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα».

Όσο για το αν θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα, είπε: «Δεν μπορώ αυτό να το πω τώρα. Είναι στις προθέσεις μας, αλλά το εξετάζουμε και οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν από το Πάσχα αφού έχουμε μια σαφή εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης».

«Οι βαλβίδες αποσυμπίεσης περιλαμβάνουν σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των κοινωνικών δραστηριοτήτων και όχι απότομο. Η κυβέρνηση προχώρησε σε τέτοιου είδους ανοίγματα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών» τόνισε ο κ. Πέτσας.
Σχολιάστε