Κύπρος: Νέα τουρκική αθλιότητα με σήριαλ του Αττίλα ανήμερα της επετείου του Επαναστατικού Αγώνα της ΕΟΚΑ

Λίγες μέρες πριν την Πενταμερή και ενώ βρίσκεται υπό ευρωπαϊκή επιτροπεία η Τουρκία ρίχνει λάδι στη φωτιά με μια «βρώμικη» προπαγάνδα

Την ώρα που βρίσκεται υπό επιτροπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο στόχαστρο των ΗΠΑ για πολλούς λόγους η Τουρκία προχωρά σε μια κίνηση άθλια και αήθη μαζί.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Λευκωσία, Μανιάνα Καλογεράκη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι θα μεταβεί σήμερα (1/4) στα κατεχόμενα.

Εκτός όμως από τις συνηθισμένες επαφές θα είναι παρών στην πρεμιέρα νέας τηλεοπτικής σειράς με τίτλο Bir zamanlar Kibris (Κάποτε στην Κύπρο), η οποία θα προβληθεί από το τουρκικό δίκτυο TRT.

Και η ημερομηνία αυτή προφανώς έχει επιλεγεί από τον Αττίλα, καθώς την 1η Απριλίου η Κυπριακή Δημοκρατία γιορτάζει την έναρξη του Επαναστατικού Αγώνα της ΕΟΚΑ Β, 1955-1959.

Την είδηση για την έλευση Οκτάι δημοσιεύει η Yeni Duzen, ενώ η Kibris Postasi αναφέρει ότι η εν λόγω σειρά θέλει να φέρει στη μικρή οθόνη «τον αγώνα για την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων», στα γεγονότα από το 1963 μέχρι και το 1974. Τα γυρίσματα γίνονται στην κατεχόμενη Λευκωσία και την Αμμόχωστο, εν μέσω πανδημίας.

Στη σειρά, μάλιστα, αναμένεται να εμφανιστούν χαρακτήρες όπως ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και ο Ραούφ Ντενκτάς, ενώ άλλοι αναφέρουν τον Νίκο Σαμψών, τον πρόεδρο που εγκαταστάθηκε στην Κύπρο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και διετέλεσε πρόεδρος μόλις για οκτώ ημέρες.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια καθαρά προπαγανδιστική σειρά που παρουσιάζει μονομερώς τα γεγονότα προκειμένου να νομιμοποιήσει στο τέλος την εισβολή και την κατοχή μέρους του νησιού που συνεχίζεται από το 1974.

Μάλιστα ενόψει της Πενταμερούς καθίσταται για μια ακόμη φορά σαφέστατη η πρόθεση της Τουρκίας να οδηγήσει τις συζητήσεις σε αδιέξοδο για να προχωρήσει στην προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία.
Σχολιάστε