OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κύπρος: Μετά την κυβερνοεπίθεση στο ΥΠΑΜ, Τούρκος χάκερ «χτύπησε» το αεροδρόμιο Λάρνακας

Κυβερνοεπίθεση για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα δέχθηκε η Κύπρος από Τούρκο χάκερ ο οποίος αυτή την φορά έβαλε στόχο τα ηλεκτρονικά συστήματα (servers) του αεροδρομίου Λάρνακας, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Hermes Airports, μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια του να εισέλθει στα ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την τελευταία εβδομάδα Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, αρμόδια πηγή από την διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι «έγινε μια προσπάθεια hacking (απόπειρα πειρατείας) σε δευτερεύοντα συστήματα του αεροδρομίου Λάρνακας», σημειώνοντας ότι η επίθεση επιβεβαιώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Μόλις έγινε αντιληπτό από την αρμόδια υπηρεσία, απομονώθηκε ο server από τα υπόλοιπα συστήματα λειτουργίας του αεροδρομίου και ενημερώθηκε η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας και η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαϊδου», πρόσθεσε.

Η ίδια πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «το όλο γεγονός διερευνάται» και τόνισε πως «δεν επηρεάστηκαν οποιαδήποτε ζωτικής σημασίας συστήματα του αεροδρομίου ή συστήματα που επηρεάζουν την επιχειρησιακή δυνατότητα του αερολιμένα».

Όσον αφορά την επίθεση του Τούρκου χάκερ κατά του Υπουργείου Άμυνας, όπως είχε δηλώσει τότε πηγή του Υπουργείου στο ΚΥΠΕ, «η προσπάθεια επίθεσης ανακόπηκε επιτυχώς και δεν προκλήθηκε οποιαδήποτε βλάβη στη λειτουργία της ιστοσελίδας».

Επίσης, η ίδια πηγή είχε διαβεβαιώσει ότι «το Υπουργείο Άμυνας λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας για πρόληψη και αντιμετώπιση παρόμοιων ενεργειών».

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω χάκερ είχε επιχειρήσει να πλήξει και την ιστοσελίδα υποστήριξης του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον περασμένο Νοέμβριο.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice