Κυπριακό: Συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη στην Αθήνα στις 21 Απριλίου

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη ο Νίκος Αναστασιάδης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στόχος της συνάντησης είναι η από κοινού προετοιμασία για την άτυπη πενταμερή σύνοδο για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη από τις 27 έως τις 29 Απριλίου.

Οι κινήσεις στην διπλωματική σκακιέρα ενόψει της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό εντείνονται μέρα με την ημέρα. Μία εβδομάδα πριν τη συνάντηση στη Γενεύη, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου σημείωσε πως θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο και επανέλαβε ότι η κυπριακή πλευρά πηγαίνει στη σύσκεψη με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν από τη μετάβαση στη Γενεύη, που αποτελεί μια σημαντικότατη συνάντηση, προσθέτοντας πως εκείνο που μπορεί να πει μετά βεβαιότητας είναι ότι δεν προεξοφλούν σε καμία απολύτως περίπτωση αδιέξοδο και σίγουρα πηγαίνουν στη Γενεύη για να προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή, συνέχισε, οι δηλώσεις που γίνονται από τουρκικής πλευράς δικαιολογημένα δημιουργούν ένα αίσθημα απαισιοδοξίας, αλλά στο τέλος της ημέρας όλοι θα κριθούμε στο τραπέζι των συζητήσεων, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Σχολιάστε