OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κυπριακό: Συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη στην Αθήνα στις 21 Απριλίου

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη ο Νίκος Αναστασιάδης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στόχος της συνάντησης είναι η από κοινού προετοιμασία για την άτυπη πενταμερή σύνοδο για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη από τις 27 έως τις 29 Απριλίου.

Οι κινήσεις στην διπλωματική σκακιέρα ενόψει της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό εντείνονται μέρα με την ημέρα. Μία εβδομάδα πριν τη συνάντηση στη Γενεύη, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου σημείωσε πως θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο και επανέλαβε ότι η κυπριακή πλευρά πηγαίνει στη σύσκεψη με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν από τη μετάβαση στη Γενεύη, που αποτελεί μια σημαντικότατη συνάντηση, προσθέτοντας πως εκείνο που μπορεί να πει μετά βεβαιότητας είναι ότι δεν προεξοφλούν σε καμία απολύτως περίπτωση αδιέξοδο και σίγουρα πηγαίνουν στη Γενεύη για να προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή, συνέχισε, οι δηλώσεις που γίνονται από τουρκικής πλευράς δικαιολογημένα δημιουργούν ένα αίσθημα απαισιοδοξίας, αλλά στο τέλος της ημέρας όλοι θα κριθούμε στο τραπέζι των συζητήσεων, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice