Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε Τήλο και Νίσυρο – Καθησυχαστικός ο Ευθύμης Λέκκας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (13/4) ανάμεσα σε Τήλο και Νίσυρο.

Το επίκεντρο του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο εντοπίστηκε 12 χιλιόμετρα νότια της Νισύρου. Το εστιακό του βάθος μετρήθηκε στα 15,8 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 27 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της νήσου Κέφαλος. Ο σεισμός έγινε αισθητός στα γύρω νησιά.

Ακολούθησε τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/4) σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδύτικά της Νισύρου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Νισύρου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,2 χιλιόμετρα.

Μιλώντας στο enikos.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι ο σεισμός το βράδυ της Τρίτης ήταν 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανάμεσα σε Τήλο και Νίσυρο, Όπως είπε πρόκειται για μια σειρά σεισμικών δραστηριοτήτων που έγιναν μέσα στην εβδομάδα, ενώ σε ερώτηση αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, είπε ότι είναι πιθανό. Ο σεισμός σύμφωνα με τον κύριο Λέκκα είναι από το ηφαιστειακό τόξο της περιοχής.
Σχολιάστε