Έτσι θα λειτουργεί το 13032 – Με ραντεβού και click away στα καταστήματα

«Είναι κατανοητό ότι η πανδημία έχει φέρει κούραση και άγχος και όλοι αναρωτιόνται αν και πότε θα τελειώσει. Πιστεύω ότι είμαστε λίγο πριν από την έξοδο. Στο πλαίσιο ενός δυναμικού προγραμματισμού, γιατί είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη κατάσταση, παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αφενός η επιτροπή διαπίστωσε κάτι που η κυβέρνηση έλεγε καιρό, ότι η κόπωση των συμπολιτών μας είναι αυξημένη, οπότε χρειάζονται κάποιες βαλβίδες αποσυμπίεσης. Η πρώτη επιλογή έγινε πριν από 15 ημέρες περίπου και νομίζουμε ότι λειτουργεί » δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Το άνοιγμα του λιανεμπορίου γίνεται με τέτοιες συνθήκες που διασφαλίζουν τη μη διασπορά του ιού. Ακόμα και σε άλλες συνθήκες έχει διαπιστωθεί ότι η επίδραση του ανοίγματος του λιανεμπορίου δεν είναι καθοριστική στη διασπορά. Με τον τρόπο που ανακοινώθηκε θα λειτουργήσει και είναι κρίσιμο για την οικονομία» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το πλαίσιο λειτουργίας απάντησε ότι «η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων δεν περιλαμβάνει την μετακίνηση που έχει να κάνει με το 13032. Εδώ η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, ο πολίτης επιλέγει την περιοχή και το κατάστημα, είτε μέσω click away ή click inside προγραμματίζει σε συνεννόηση με την επιχείρηση το ραντεβού. Μόλις προγραμματίσει το ραντεβού και έρθει εκείνη η ώρα, θα στείλει και το αντίστοιχο μήνυμα. Θα έχει στην κατοχή του επομένως το μήνυμα στο 13032 και βέβαια την επιβεβαίωση του ραντεβού από το κατάστημα. Μπορεί να κινηθεί σε ένα ευρύτερο εύρος, που δεν περιορίζεται στα όρια ενός δήμου. Η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων αφορά τους λόγους άσκησης και αναψυχής. Το Σαββατοκύριακο θα δίνεται η δυνατότητα οι πολίτες να μετακινηθούν».

Σχετικά με τα εμβόλια ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή και από σήμερα η χώρα έγινε ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα που μπορεί να προγραμματίσει και να διενεργήσει τουλάχιστον 2 εκατ. εμβολιασμούς μηνιαίως. Σήμερα προτίθεται η λειτουργία των δύο mega εμβολιαστικών κέντρων σε Περιστέρι και Ελληνικό, αυξάνεται η δυνατότητα του συστήματος. Για τον μήνα Απρίλιο θα υπάρχει η δυνατότητα για περίπου 1, 5 εκατ. εμβόλια και αναμένουμε το δεύτερο 15νθημερο του Απριλίου να έχουμε την οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος παραδόσεων τουλάχιστον για τον Μάιο. Το αισιόδοξο είναι ότι τέλος Απριλίου θα υπάρχει ένα ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης περίπου 20% στη χώρα. Βλέπουμε ότι είναι τόσο μεγάλη η συμμετοχή των συμπολιτών μας σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι εφόσον επιβεβαιωθεί το πλάνο παραγγελιών για Μάιο και Ιούνιο, πραγματικά εκείνους τους δύο μήνες θα έχουμε αυξημένους εμβολιασμούς».
Σχολιάστε