OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εμβόλιο AstraΖeneca: Ακόμα 41 περιστατικά θρομβώσεων στη Μεγάλη Βρετανία

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) ανακοίνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 41 νέες περιπτώσεις σπάνιων θρομβώσεων μετά από δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, σύμφωνα με το Reuters.

Συνολικά στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 209 περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων, τα οποία συνδυάζονται με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων. Η Ρυθμιστική Υπηρεσία επανέλαβε ότι τα οφέλη του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων για την πλειονότητα των ανθρώπων.

Στη Μεγάλη Βρετανία έχουν σημειωθεί 41 θάνατοι λόγω θρομβοεμβολικών επεισοδίων μετά τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, με τους ειδικούς να χαρακτηρίζουν αυτά τα γεγονότα ως «εξαιρετικά σπάνια».

Στη Βρετανία έχουν χορηγηθεί περίπου 22 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του εμβολίου AstraZeneca, με τέσσερις περιπτώσεις σπάνιας πήξης να έχουν καταγραφεί μετά από τη δεύτερη δόση.

Η Βρετανία έχει ενημερώσει ότι τα άτομα κάτω των 30 ετών, δεν θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca-Oxford, αφού ο MHRA διαπίστωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης με σπάνια θρόμβους με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων και αξιωματούχοι εξετάζουν εάν θα αλλάξουν συμβουλές και για άτομα κάτω των 40 ετών.

Σχετικά Άρθρα

Μικροπλαστικά – Νανοπλαστικά: Ο κρυφός κίνδυνος που απειλεί σοβαρά την υγεία μας

otavoice

Ισραήλ: Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο – Θα υπάρξει απάντηση, διαμηνύουν

otavoice

Ντουμπάι: Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι

otavoice

Τι κρύβεται πίσω από τους μαζικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

otavoice

Τραγωδία στον Πειραιά: Κατέρρευσε κτίριο – Νεκρός 31χρονος αστυνομικός

otavoice

Αρχαία Ολυμπία η Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για την Ολυμπιάδα 2024

otavoice