Ανατροπή για τις διαδημοτικές σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη – Αναστέλλεται η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου

Ανατροπή σημειώθηκε στις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για το «μπλοκάρισμα» των διαδημοτικών μετακινήσεων σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.

Μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε με την απαγόρευση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης, ενώ την ίδια ώρα στην υπόλοιπη χώρα επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα, η κυβέρνηση πήρε πίσω το μέτρο.

Κι αυτό γιατί θα είναι ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις στις ΠΕ Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, για τα Σαββατοκύριακα, καθώς στην απόφαση της Πολιτικής Προστασίας που δημοσιεύθηκε πριν λίγο αναφέρεται μόνο η αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στις περιοχές αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις ξεκινούν από σήμερα πιλοτικά δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα για άσκηση (SMS 6) εκτός του δήμου κατοικίας με τη χρήση οχήματος, σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μία οικογένεια.

Επίσης, έως τις 12 Απριλίου αναστέλλεται η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στις ΠΕ Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία και εν συνεχεία θα επαναξιολογηθεί η απόφαση αυτή.

«Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι της Covid-19 που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου» αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.
Σχολιάστε