OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Βρετανία: Εντοπίστηκε νέα παραλλαγή, συνδυάζει τη βραζιλιάνικη και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Μία νέα παραλλαγή του κορονοϊού εντόπισαν οι επιστήμονες σε 16 περιπτώσεις ασθενών, στη Βρετανία. Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας πρόκειται για μία παραλλαγή που “βρίσκεται υπό διερεύνηση”, δηλαδή εντάχθηκε στη λίστα παρακολούθησης της χώρας. Δεν πρόκειται ωστόσο για μία μετάλλαξη που ανησυχεί άμεσα τους ειδικούς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες, η συγκεκριμένη παραλλαγή πιστεύεται ότι περιέχει τη μετάλλαξη Ε484Κ, που υπάρχει στις παραλλαγές από τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία. Εκτιμούν δε, ότι ενδέχεται να επιτρέπει στον ιό να αποφεύγει την άμυνα που προσφέρουν τα αντισώματα που αναπτύσσονται μετά τον εμβολιασμό ή λόγω προηγούμενης μόλυνσης, σύμφωνα με το BBC.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα κρούσματα, εντοπίστηκαν στις 15 Φεβρουαρίου από το σύστημα παρακολούθησης παραλλαγών του Ηνωμένου Βασιλείου και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι προήλθε από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τόσο οι 16 ασθενείς που διαγνώστηκαν θετικοί, όσο και οι επαφές τους, έχουν εντοπιστεί και έχουν ενημερωθεί ότι θα πρέπει να θέσουν τους εαυτούς τους σε απομόνωση.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας ανέφερε πως οι περιπτώσεις αυτές είναι διασπαρμένες γεωγραφικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος για τη διενέργεια μαζικών τεστ, κάτι που γίνεται σε “παραλλαγές ανησυχίας”, όπως η βραζιλιάνικη. Πλέον, στη “λίστα παρακολούθησης” του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ενταχθεί οκτώ παραλλαγές.

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice