Στο δρόμο που χάραξε η Τουρκία και η Ρωσία: Απειλεί το twitter με αποκλεισμό!

Τις… δημοκρατικές κινήσεις της Τουρκίας μιμείται η Ρωσία, αναφορικά με τη χρήση των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως επιβραδύνει την ταχύτητα του Twitter επειδή αυτό το τελευταίο δεν αφαίρεσε απαγορευμένο περιεχόμενο, ενώ οι ρωσικές αρχές απείλησαν την αμερικανική πλατφόρμα με πλήρη αποκλεισμό, αν δεν συμμορφωθεί με τα αιτήματά τους για διαγραφή περιεχομένων.

Η κίνηση αυτή, με την οποία κλιμακώνεται η εντεινόμενη αντιπαράθεση ανάμεσα στη Μόσχα και αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γίνεται εβδομάδες αφού οι ρωσικές αρχές κατηγόρησαν το Twitter και άλλους ιστότοπους ότι δεν διαγράφουν καταχωρίσεις τις οποίες οι αρχές λένε πως καλούν παιδιά να πάρουν μέρος σε διαδηλώσεις κατά του Κρεμλίνου!

Θυμίζουμε πως πριν δυο μήνες η Τουρκία απαγόρευσε στο Twitter να έχει έσοδα στη χώρα από διαφημιστικές καταχωρίσεις, ένα τιμωρητικό μέτρο που εντάσσεται στο πλαίσιο ενός νόμου ο οποίος υποχρεώνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αποσύρουν περιεχόμενα κατ’ εντολήν των αρχών.

Αυτή η απαγόρευση διαφημιστικών εσόδων αφορά επίσης την εφαρμογή απ’ ευθείας μετάδοσης βίντεο Periscope, που ανήκει στο Twitter, καθώς και τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Pinterest, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύεται στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η εφαρμογή αυτού του μέτρου «θα επιτηρηθεί επισταμένα από τους θεσμούς μας (…) Διώξεις θα ασκηθούν εναντίον των επιχειρήσεων που τους καταβάλλουν διαφημιστικά έσοδα», προειδοποίησε ο Τούρκος υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Ομέρ Φατίχ Σαγιάν μέσω του… Twitter.

Η τιμωρία αυτή έχει στόχο να υποχρεώσει αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διορίσουν έναν νόμιμο αντιπρόσωπο στην Τουρκία, σύμφωνα με έναν νόμο που τέθηκε σε ισχύ τον Οκτώβριο, κάτι που θα τα υποχρέωνε θεωρητικά να υπακούν στα δικαστήρια που ζητούν την απόσυρση περιεχομένων!
Σχολιάστε