Σεμπάστιαν Κόε: «Να μην βιαστεί το Τόκυο με το θέμα των θεατών»

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου Σεμπάστιαν Κόε, κάλεσε την Πέμπτη τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο να μην βιαστούν να πάρουν απόφαση σχετικά με την παρουσία θεατών στα στάδια, λόγω της πανδημίας Covid-19.

«Ελπίζω ότι η απόφαση δεν θα έρθει πολύ νωρίς, καθώς δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα, αφού ο κόσμος αλλάζει και ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό έχει ξεκινήσει. Είναι μια απόφαση που δεν πρέπει απαραίτητα να ληφθεί αυτή τη στιγμή» είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου της World Athletics.

«Δεν ξέρω πότε είναι πιθανό να ληφθεί η απόφαση, αλλά είναι μια απόφαση που πρέπει να είναι ισορροπημένη», πρόσθεσε. Ο Βρετανός δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης των 1500 μέτρων εξήγησε, ότι «θα ήθελα φυσικά τα γήπεδα να είναι ανοιχτά στο κοινό, όμως το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχουμε τους αθλητές στους Αγώνες».

Η οργανωτική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ζήτησε από την κυβέρνηση να υπάρξει απόφαση για την παρουσία φιλάθλων από το εξωτερικό το αργότερο μέχρι τις 25 Μαρτίου, οπότε έχει προγραμματιστεί η έναρξη της λαμπαδηδρομίας, ενώ σκοπεύει επίσης να λάβει απόφαση τον Απρίλιο σχετικά με τη μέγιστη χωρητικότητα των σταδίων.
Σχολιάστε