OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σεισμός-Ελασσόνα: Έξι απεγκλωβισμοί, 30 σπίτια κατεστραμμένα στο Μεσοχώρι

Έξι άτομα έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Μεσοχώρι και την περιοχή της Μαγούλας. Τα άτομα αυτά είχαν εγκλωβιστεί καθώς έπεσαν τμήματα των σπιτιών τους από τον ισχυρό σεισμό. Τουλάχιστον 30 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην περιοχή Μεσοχώρι. Οι ζημιές που σημειώθηκαν αφορούν σε πτώσεις τμημάτων σε τοίχους αλλά και σε σημαντικές ρωγμές σε αρκετές περιπτώσεις. Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται στους δρόμους και αναμένουν οδηγίες από τον δήμο και την Πολιτική Προστασία.

Νωρίτερα, αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού ηλικιωμένου άνδρα στο Μεσοχώρι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μία γυναίκα που κατάφερε να απομακρυνθεί από το κτίριο κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως ανέφερε, ο σύζυγός της ήταν εγκλωβισμένος. Στο σημείο έφτασαν τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής, που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον άνδρα από το σπίτι, μέρος του οποίου έχει καταρρεύσει. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για ηλικιωμένο που είναι κατάκοιτος και γι’ αυτό δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί από τον χώρο την ώρα του σεισμού.

30 σπίτια κατεστραμμένα στο Μεσοχώρι 

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπάρχει κινητοποίηση ώστε να στηθούν δεκάδες σκηνές στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννι που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Μαζί με τις σκηνές θα διανεμηθούν εκατοντάδες υπνόσακοι καθώς και εμφιαλωμένο νερό για τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων.

Δεκάδες σκηνές στέλλονται και στο Γηροκομείο Λάρισας όπου από την πρώτη στιγμή για λόγους ασφαλείας έχουν βγει στον προαύλιο χώρο όλοι οι τρόφιμοι του Ιδρύματος.

Παράλληλα το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών έστειλε ήδη πολυμελή κλιμάκια μηχανικών στα πληγέντα από τον σεισμό χωριά για να ελέγξουν τις υποδομές τόσο σε κτίρια όσο και σε οδούς και γέφυρες. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται προς διάθεση και τρεις γέφυρες τύπου Μπέλεϊ για να στηθούν σε Δαμάσι και Κουτσόχερο, εφόσον οι μηχανικοί επισημάνουν προβλήματα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο Μεσοχώρι Ελασσόνας πάνω από 30 σπίτια καταστράφηκαν από τον ισχυρό σεισμό.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice