Πρόεδρος ΕΚΑΒ: «200 διακομιδές ασθενών με κορονοϊό κάθε μέρα στην Αττική»

Για το πώς διαχειρίζεται την κατάσταση με την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα το ΕΚΑΒ μίλησε στην χθεσινή ενημέρωση ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος αρχικά χαρακτήρισε την κατάσταση «δύσκολη, αλλά διαχειρίσιμη στο ΕΣΥ» και εν συνεχεία μίλησε με αριθμούς.

«Από τον Μάρτιο του 2020, μέχρι τον Μάρτιο του 2021 έχουμε πραγματοποιήσει 61.000 διακομιδές ασθενών με COVID-19, από αυτές οι 100 ήταν αεροδιακομιδές», είπε ο κ. Παπαευσταθίου και πρόσθεσε: «Τις τελευταίες 17 ημέρες έχουν γίνει 7.500 διακομιδές με ασθενοφόρα, οι μισές από τις οποίες στο λεκανοπέδιο. Κάτι που σημαίνει ότι περισσότερα από 200 άτομα την ημέρα, τη στιγμή που σε όλες τις άλλες περιοχές γίνονται 500 με 600».

Στη συνέχεια, αν και χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση, υπογράμμισε ότι είναι διαχειρίσιμη. «Ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ έχει φτάσει στον μέγιστο αριθμό το τελευταίο διάστημα και ενισχύονται», είπε και πρόσθεσε: «Το άθροισμα των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι σε νούμερο που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε. Η μεταφορά ασθενών είναι ιατρική πράξη. Οι όποιες καθυστερήσεις και αναμονές οφείλονται στις δυνατότητες ή μη των ΜΕΘ», κατέληξε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα.
Σχολιάστε